Skandinavski princip

Vrijeme je da uredite svoje prozore

Osim klasičnog pranja i postavljanja na prozorsku klupicu tu i tamo kakve tegle s cvijećem, naše prozore u pravilu ne uređujemo previše, pa oni često predstavljaju nedovoljno iskorišten dio uređenja koji bi mogao biti upravo onaj detalj zbog kojeg bi naš dom izgledao zaista jedinstveno. Ono što Skandinavci već odavno znaju pa s ljubavlju stiliziraju svoje prozore postavljajući u njih elegantne svjetiljke, skulpture, knjige i vaze sa svježim cvijećem, jest da upravo prozori predstavljaju stil našeg životnog prostora svijetu s druge strane stakla i produžetak su našeg uređenja. Ako želite i vi pokazati svoj stil, možete složiti elegantne kompozicije i urediti svoje prozore na jedan od ovih načina!


Zaštita od sunca

Rolete su odlična zaštita od svjetlosti i znatiželjnih pogleda pa, odaberete li pritom odlične drvene rolete umjesto PVC-a, u tren oka ćete modernizirati svoj prostor. Dnevne rolete od različitih tkanina omogućuju vam da u svoj dom unesete i malo boje, a odaberite li nježne i prozračne materijale, ublažit ćete dnevno svjetlo i stvoriti mek dojam u interijeru. Promjena zavjesa sigurno je najjednostavniji način da osvježite svoj prostor, a danas su vam na raspolaganju raznovrsni uzorci i šarmantan dizajn koji će se savršeno uklopiti u vaše uređenje. Pokušajte razmišljati izvan okvira, kombinirati boje i eksperimentirati s teksturama i dekorativnim detaljima.





Jarke boje

Želite imati što više prirodnog svjetla u svom prostoru? Onda se u potpunosti riješite roleta i zavjesa pa umjesto toga svoj prozor ukrasite intenzivnom bojom koja će uokviriti prizor s druge strane stakla. Jednostavna će bijela kuhinja zablistati s ovom infuzijom boje!


Dekoracije

Za delikatan rustikalan dojam vaših prozora odaberite prozirne bočice i teglice, u njih smjestite svoje najdraže cvijeće pa ih potom složite uz prozor kao nježan i privlačan ukras. Uz prozor, naravno, možete smjestiti i žive biljke u šarenim teglicama ili ih čak objesiti da vise i vizualno popunjavaju prostor ograničen prozorskim okvirom. Ne samo da će tako vaše biljke dobivati maksimalnu količinu svjetla nego će i izgledati zabavno i upečatljivo. Svoje prozorske daske možete pretvoriti i u mini galeriju pa posložiti uokvirene slike i postere, skulpture i knjige kako biste stvorili prizor koji ćete voljeti.










Zamjena za namještaj

Nemate dovoljno prostora u svom domu za noćne ormariće i pomoćne stoliće? Smjestite svoj krevet tik uz prozor i pretvorite prozorsku klupicu u mjesto za odlaganje knjiga, postavite u prozor lijepu lampu i iskoristite tu zonu kao zamjenu za klasični ormarić. Prozorska daska može vam poslužiti i kao dodatna polica, kako u kuhinji tako i u kupaonici, na koju možete slagati higijenske potrepštine i slične korisne sitnice.





Praktičan prostor oko prozora

Nalaze li se vaši prozori u čudnom kutu, iskoristite ga za postavljanje okruglog stola ili stolića, ovisno o tome koliko imate prostora na raspolaganju. Tako možete stvoriti mali kutak za doručkovanje ili iskoristiti prostor za izlaganje lijepe vaze s cvijećem, skulpture ili pak stvoriti mjesto za odlaganje usputnih sitnica. Imate li dovoljno slobodnog prostora, postavite uz svoj prozor klupicu s mekanim jastučićima i stvorite od svog prozora prostor za uživanje i druženje! Ova će nova zona biti podjednako zanimljiva odraslima, djeci, ali i kućnim ljubimcima, koji će sa zanimanjem promatrati što se vani zbiva. Ispred prozora možete smjestiti i viseću stolicu, pa tako stvoriti savršen kutak za čitanje i odmor.




Izvor: Domino

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
14. travanj 2024 20:46