MALI KUĆNI TRIKOVI

Za što sve može poslužiti spužva za pranje posuđa? Iznenadit ćete se

 /SHUTTERSTOCK

Spužve za pranje posuđa su potrošni materijal u kuhinji i mijenjamo ih ovisno o tome koliko ih koristimo. Nakon što izgubi oblik i istroši se uglavnom se baca, no i nove i stare spužve mogu biti itekako korisne u kućanstvu.

image
/SHUTTERSTOCK

Primjerice, staru spužvu možete iskoristiti tako da je špagom zavežete na štap ili dršku metle pa njome očistite teško dostupna mjesta u domu. Ili je možete narezati na tanke kockice i zalijepiti na nogice namještaja kako biste zaštitili parket od ogrebotina.

Nova spužva poslužit će kao odličan jastučić držač za igle. Ako je stavite u hladnjak i na nju naspete sodu bikarbonu, neutralizirat će neugodne mirise.

image
/SHUTTERSTOCK

Ako idete na izlet i nosite piće u prijenosnom hladnjaku, dobra je ideja prethodno zamrznuti nekoliko spužvi i staviti ih u male najlonske vrećice sa zatvaračem. Stavite ih na dno prijenosnog hladnjaka i poslužit će umjesto leda za hlađenje pića.

Također, ako spužvu zarežete po sredini i u nju ubacite komadić sapuna, dobit ćete odlično sredstvo za pranje.

Spužvica može pomoći i ljubiteljima biljaka. Zarežite površinu svaki centimetar i u male džepove ubacite sjemenke pa ih namočite vodom. Sjemenke će u tim uvjetima brzo proklijati.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
09. svibanj 2024 11:34