uradi sam

Za sve koji pletu, heklaju i zaljubljeni su

U četiri laka koraka ispletite mirisne vrećice u obliku srca

Postoji jedna izreka: Znanje se uvećava kada se dijeli, a osnovna ideja za pokretanje bloga u skladu je s ovom izrekom, uvećavanje znanja koje dijelim putem uputstava i tutoriala za sve zanimljive stvari koje ispletem - priča Valentina Vujačić, osnivačica bloga Cloopko.hr (www.cloopko.com) na kojem svaki zaljubljenik u pletenje i heklanje može pronaći niz korisnih tutoriala i savjeta za izradu najrazličitijih stvari.

Blog Cloopko postoji od listopada 2016. godine kada je krenuo “live”, dok su pripreme trajale oko devet mjeseci. Valentina kaže da je jako zadovoljna reakcijama koje je izazvao blog, a plan za budućnost joj je da se novim i zanimljivim idejama širi online zajednica i jača brend, u želji da se tijekom ove godine predmeti pod brendom Cloopko nađu na Etsy platformi.

Samo za čitatelje Jutarnjeg lista Valentina je otkrila kako isplesti mirisne vrećice u obliku srca koje možete upotrijebiti u razne svrhe: za osvježenje zraka u ormarima, kao zgodnu dekoraciju u povodu predstojećeg Dana zaljubljenih ali i kao originalan poklon za voljenu osobu.

Potreban materijal: vunica, odgovarajuće igle za pletenje, igla za šivenje pletenine, satenske trake, mirisne mješavine (mi smo koristili lavandu i kamilicu).

1. Pleteninu u obliku srca ćete dobiti tako što prvo ispletete dva jednaka polukruga koja prebacite na istu iglu i spojite jednim zajedničkim redom.

2. Zatim pletete još nekoliko redova isti broj petlji (broj redova ovisi o tome koliku dimenziju želite postići) i počnete oduzimanje petlji s obje strane simetrično dok ne dođete do 2 petlje, kroz koje iglom za pletivo provučete završetak konca.

3. Kada ispletete dva jednaka srca, spojite ih ušivanjem po obodu (možete koristiti i tehniku heklanja, ako je više volite). Prije nego što u potpunosti spojite ove dvije površine, ostavite 2-3 cm otvora da biste ubacili željenu mirisnu mješavinu.

4. Kroz mjesto gdje se na srcu spajaju dva polukruga provucite satensku traku koju možete koristiti da objesite vrećicu u ormaru ili kao dekoraciju u sobi. Također, traku možete vezati u mašnu, ako želite da vrećica stoji samostalno. I to je to!

Foto: Cloopko.com

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
25. travanj 2024 18:58