Muči vas masnoća?

Zaboravite novinski papir i sodu s octom. Ovo je najbolji način čišćenja rešetki roštilja!

 Jessica Kielman
U posljednje vrijeme postoji mnogo zabrinutosti oko sigurnih načina čišćenja rešetki za roštilj

Nakon mnogih izvješća o ozljedama ljudi nakon korištenja standardnih četka sa žicom za čišćenje roštilja, vjerojatno je dobra ideja baciti stare četke s metalnim čekinjama i isprobati sigurniju alternativu. Žičana vlakna u standardnim četkama za roštilj mogu se odlomiti i zalijepiti za vaše rešetke od roštilja, a zatim završiti u vašoj hrani bez vašeg znanja. Bilo je nekoliko slučajeva oštećenja crijeva i više uzrokovanih gutanjem metalnih vlakana, piše CBS News.

image
Jessica Kielman

Dobra vijest je da postoji nekoliko sigurnih alternativa za čišćenje rešetki roštilja. Majstori eHow testirali su četiri načina čišćenja rešetki roštilja kako bi pronašli najbolji.

PRIJE NEGO ŠTO ZAPOČNETE

Najbolje je zagrijati roštilj prije nego počnete čistiti rešetku za roštilj. Toplina će vam pomoći da spalite ostatke hrane od vašeg posljednjeg roštiljanja.

image
Jessica Kielman

METODA 1 - METALNA HELIX ČETKA ZA ROŠTILJ

Metalna helix četka za roštilj odradila je prekrasan posao čišćenja rešetki. Metalne zavojnice se omotaju oko rešetki, uvlače se između njih i uklanjaju sve zagorene ostatke hrane. Jednostavna je za rukovanje i klizi preko rešetki brzo i lako.

image
Jessica Kielman

METODA 2 - DRVENA STRUGALICA ZA ROŠTILJ

Ova drvena strugalica za roštilj puno je obećavala, ali ne i kada je riječ o čišćenju. Naime, drvo bi trebalo stvarati žljebove kada se pomiče strugalica naprijed-natrag preko rešetki roštilja, ali već nakon drugog pomicanja naprijed-natrag preko vrućih rešetki, tijekom ovog pokusa nisu nastali žljebovi.

image
Jessica Kielman
image
Jessica Kielman

Strugalica je uklonila hranu s vrha rešetki, ali nije očistila između njih.

image
Jessica Kielman

METODA 3 - ČETKA ZA ROŠTILJ OD NAJLONSKIH VLAKANA

Četka za roštilj s najlonskim vlaknima bila je jednostavna za korištenje i uklonila je dio zagorjele hrane s rešetki roštilja, ali je i ostavila poprilično. Trebalo je dosta truda da se očistiti između rešetki ovom četkom. Sve u svemu, činilo se da nema istu moć čišćenja kao metalna četka. Ako su vam rešetke za roštilj minimalno prljave, ova četka može biti rješenje.

image
Jessica Kielman

METODA 4 - ČIŠĆENJE ROŠTILJA ČETKOM OD KAMENA

Ova četka je odradila posao jako dobro. Kamen se formirao oko rešetki za roštilj i uklonio sve zagorene ostatke hrane i ostatke s vrha rešetke i između rešetki. Bila je vrlo jednostavna za korištenje i premještanje na različita područja radi čišćenja. Jedina mana kamena jest da ostavlja prašinu na rešetkama roštilja. No, očistio je rešetke bolje od bilo koje druge četke.

image
Jessica Kielman

Nedostatak je što se brzo istroši, pa je potrebno zamijeniti kamen nakon nekoliko čišćenja. Dobra stvar je što su zamjene jeftine i jednostavne.

Nakon testiranja ove četiri metode čišćenja rešetke za roštilj, metalna helix četka za roštilj i metoda čišćenja četkom od kamena najbolje su funkcionirale.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
24. ožujak 2024 06:34