POSTOJE RJEŠENJA!

ZABRINUTI STE? Nemojte dozvoliti da vas strah od koronavirusa izbezumi

Riješite se straha uz ova tri korisna savjeta!

Sasvim je normalno osjećati određenu dozu straha i zabrinutosti zbog koronavirusa, ali ipak ne smijete dozvoliti da vaš strah preraste u anksioznost ili paniku. Naime, strah je, baš kao i sam virus, vrlo zarazan i upravo sada svjedočimo pandemiji anksioznosti. Ako ste i sami među onima koje nije zaobišao strah od koronavirusa, na pravom ste mjestu. Strah od nestašice hrane i širenja virusa na mnogo načina jednako je velika prijetnja našem zdravlju koliko i sam virus. Dobra vijest je da postoje koraci koje možete poduzeti kako biste ostali pozitivni i riješili se tjeskobe.

1. Usredotočite se na sadašnjost. Anksioznost je stanje svijesti orijentirano na budućnost i uspijeva u predviđanju najgorih scenarija koji se često nikada ni ne dogode. 'Što ako se razbolim?' ,'Što ako zatvore zračne luke?', 'Što ako u trgovinama ponestane hrane ili ostalih potrepština?' - to su sigurno samo neka od mnogih pitanja koja vam se 'motaju' po glavi. Jednostavno skrenite svoju pažnju na sadašnji trenutak i samim time ćete odmah olakšati svoj um. Jedan od najboljih načina da se udubite u sadašnjost jest duboko disanje. Uvijek duboko disanje, bez obzira na to što se trenutno oko vas događa, pomaže vašem tijelu da izađe iz anksioznosti.

2. Počnite meditirati. Strah od virusa i masovna histerija itekako mogu utjecati na stvaranje stresa. Meditacija je jednostavna metoda opuštanja koja pomaže da se potpuno odmorimo i opustimo, a ujedno je i odlično rješenje protiv stresa. Naime, ne moramo ni spominjati koliko sve dobrobiti za naše tijelo, ali i um ima meditacija pa se zato nemojte ustručavati nekoliko minuta dnevno odvojiti upravo na nju.

3. Smijeh je najbolji lijek. I posljednje, ali zato ne i najmanje važno - smijeh. Naime, smijeh je iznimno snažan stimulans koji pozitivno utječe na naše cjelokupno zdravlje te nam u trenutku može bitno popraviti kompletno raspoloženje. Također je jedno je od najjačih oružja u borbi protiv stresa. Skinite nekoliko komedija, pročitajte koji dobar vic ili nazovite prijateljicu s kojom se uvijek dobro nasmijete. Pomoći će vam.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
23. travanj 2024 13:25