OLAKŠAJTE SI PRANJE RUBLJA!

Žao nam je, ali ne koristite puni potencijal svoje perilice rublja

Evo sedam dodatnih postavki koje biste trebali koristiti i koje će vam olakšati život

Ne koristimo najbolje naše perilice rublja. Samo 1 od 10 vlasnika nove perilice rublja koristi sve postavke uređaja, a daljnjih 20 posto vlasnika većinu vremena koristi samo jednu od svih postavki, pokazalo je istraživanje tvrtke Appliances Direct. Ipak kad kupujemo perilicu rublja - poput svakog novog uređaja - nove značajke i tehnološki napredak uređaja glavni su kriteriji za kupovinu.

No, da li koristimo inovacije i sve mogućnosti? Upoznajte sve dodatne programe i postavke koje vam perilica nudi, a koji će vam znatno olakšati pranje rublja. Od ekstra tihih postavki do posebnih programa za pranje sportske odjeće ili posteljine, zaista nema potrebe da koristite samo jednu postavku kada ih na raspolaganju imate puno.

1. Izuzetno tih rad perilice rublja

Neke se perilice rublja mogu podesiti na tihi rad za pranje rublja u večernjim satima. Ova je funkcija posebno poželjna ako živite u zgradi ili imate lagani san.

2. Vremensko ograničenje

Odaberite kada želite da vaša perilica rublja započne svoj ciklus. Jednostavno stavite svoje rublje za pranje u bubanj, dodajte deterdžent, odaberite program koji želite i vrijeme kada želite da započne s radom. Obično se rad može odgoditi od 1-24 sata. Tako ćete osigurati da vaše čisto rublje ne stoji dugo u bubnju.

3. Brzina centrifuge

Brzina centrifuge je važna postavka, jer brže centrifugiranje može smanjiti vrijeme sušenja. Obično se kreće od 1200 - 1600 o / min (okretaja u minuti).

4. Inteligentno doziranje

Inteligentno doziranje novo je obilježje perilica rublja koje automatski upravlja tekućim deterdžentom i omekšivačem za tkanine. Vi jednostavno napunite integrirane spremnike deterdžentom po vašem izboru, a stroj sam mjeri i dozira pravu količinu u pravo vrijeme, sprječavajući vas da ne stavite previše deterdženta ili omekšivača, i uštedite koju kunu.

5. Delikatni i osjetljivi programi

Prema istraživanjima barem tri četvrtine korisnika je uništilo osjetljivu odjeću u svojoj perilici rublja. Kao rezultat toga 60 posto ljudi priznaje da koristi usluge kemijskog čišćenja za osjetljive predmete - čak i kad ih mogu prati u svom stroju.

Srećom gotovo sve nove perilice rublja imaju programe za delikatno pranje rublja, koje je nježnije od pranja na ruke. Provjerite dopuštaju li to upute za njegu i pobrinite se da ne koristite deterdžent na bazi enzima.

6. Brzi programi pranja

Vrlo prikladno kad želite brzi rezultat za malu količinu rublja. Ti ciklusi mogu obaviti pranje i sušenje u kraćem vremenu, oko 15 minuta. Pritom, pazite da ne stavite previše rublja u bubanj, jer će to produžiti program pranja.

7. Sportska programi

Idealno za odjeću koja je znojna, ali nije jako zaprljana. Uređaj provodi kratki ciklus pranja i ispiranja, a temperatura je također niža kako bi se spriječilo stvaranje nabora na obično sintetičkoj odjeći.

Foto: iStock

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
26. travanj 2024 18:33