LAKO I JEDNOSTAVNO RJEŠENJE

Zašto biste trebali staviti balon u podni sifon u kupaonici? Ovaj trik je zaludio cijeli svijet, isprobajte!

 /SHUTTERSTOCK
Na Facebook i Instagram grupama svi govore o ovom učinkovitom DIY rješenju

Običan balon postavljen u odvod tuša može riješiti vrlo čest problem koji živcira većinu ljudi diljem svijeta. Ući u kuću u bilo koje doba dana ili noći i zateći žohare kako slobodno šetaju u kućnom okruženju svakako nije ugodno, stoga svi neprestano traže najbolja rješenja koja će omogućiti da jednom zauvijek nestane ovaj problem.

Ranije su žohari u cijevi dolazili uglavnom ljeti kada traže nešto hladnije i vlažnije okruženje zbog prevelike vrućine. Ali sada su se stvari promijenile pa žohari neprestano traže savršeno skrovište za život u miru i spokoju tijekom cijele godine.

Iz tog razloga situacija je postupno postala sve više zabrinjavajuća. U 90% slučajeva mogu se vidjeti u kupaonici, posebno u tuš kabini, kadi ili sudoperu. Ovo su žohari koji vole toplu, vlažnu i slabo osvijetljenu okolinu u kojoj se mogu hraniti i preživjeti, makar samo nekoliko dana.

image
/SHUTTERSTOCK

Spriječite dolazak žohara osnovnim zdravstveno-higijenskim standardima

Prva stvar koju trebate učiniti kako biste spriječili dolazak žohara je održavanje odgovarajućih standarda čišćenja i higijene. Dakle, nikad ne ostavljajte prljavo suđe u sudoperu i mrvice ili hranu na stolu ili otvorene pakete u smočnici samo zato što žohare privlači miris koji izlazi čak i iz najmanje rupe u kući.

Tada se moraju koristiti učinkovite i 100% sigurne metode, što ne znači nužno oslanjanje na kemikalije koje odmah uništavaju žohare, jer mogu biti opasne i za kućne ljubimce, ali i za zdravlje ljudi.

Suprotno onome što se misli kao sredstvo protiv žohara, izbjeljivač ne daje rezultate jer ga se oni uopće ne boje. Nije dovoljno dezinficirati kuću, potrebno je boriti se protiv njihove prisutnosti djelujući izravno na cijevi kako biste otežali njihov prolaz.

image
/SHUTTERSTOCK

Kako riješiti žohare koji izlaze iz odvoda tuša?

Na primjer, što se tiče odvoda za tuširanje, dovoljno je balon umetnuti u odvod, odrezati ga na kraju ili s dijela koji smo stavili u usta da ga napuhamo. Rez propušta vodu, ali sužava odvodnu rupu kroz koju žohari izlaze u bilo koje doba godine.

Rješenje je očito primjenjivo na sve odvode u kući gdje je to moguće. Kada se zahodi ne koriste, preporučljivo ih je pažljivo zatvoriti odgovarajućim čepovima, ne samo radi sprječavanja pristupa žoharima, već i iz higijenskih razloga. Iz bilo kojeg odvoda, pa čak i sudopera, izlazi smrad i preplavi kuću u nekoliko minuta, što je sve samo ne ugodno.

image
/SHUTTERSTOCK
image
/SHUTTERSTOCK

Drugi načini za držanje žohara podalje od kuće

Zatim, naravno, svi prilazni putovi moraju biti zatvoreni, poput prozora, na koje treba pričvrstiti komarnike, otvoriti ih i ljeti i zimi, promijeniti zrak i slično, bez straha od žohara ili drugih životinjskih vrsta koje mogu lako ući .A zatim prekrijte sav veće otvore u kući rešetkama koje onemogućuju prolaz velikim i malim kukcima. U slučaju stvarne najezde žohara ili žohara bilo koje vrste, jedino rješenje je zatražiti sanaciju i dezinsekciju kućnog okoliša od strane stručnjaka kako biste se vratili u život u miru i spokoju, bez straha i osjećaja nelagode u vlastitom domu. .

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
01. studeni 2023 08:10