A NIJE PRAZNOVJERJE

Zašto neki ljudi stavljaju češanj češnjaka pod jastuk prije spavanja?

 Michele Blackwell/Unsplash
Ova vrlo jednostavna gesta (koja se može činiti bizarnom) zapravo je pravi lijek za zdravlje

Jeste li ikada pokušali prespavati cijelu noć s češnjem češnjaka ispod jastuka? Možda će vam se ovo pitanje činiti malo čudnim, ali ovaj lijek su koristili naši prabake i pradjedovi i zaista je nevjerojatan te ima bezbroj pozitivnih učinaka na naše zdravlje. Jeste li znatiželjni zašto? Sve što trebate učiniti je nastaviti čitati.

image
Bryam Blanco/Unsplash

Češanj češnjaka ispod jastuka: dobrobiti za zdravlje

Naravno, tu je i problem neugodnih mirisa, koji je mnogim ljudima prilično teško podnijeti. Ako ste savladali ovu "malu prepreku", samo morate isprobati drevni lijek, koji danas preporučujemo, a sastoji se u tome da pod jastuk stavite češanj češnjaka.

Ova vrlo jednostavna gesta (koja se može činiti bizarnom) zapravo je pravi lijek za zdravlje. Često su u zimskoj sezoni gripa, kašalj i sluz naši "vjerni pratioci". Ima onih koji ne vole uzimati puno lijekova, već više vole stare prirodne lijekove i koriste se darovima majke prirode za liječenje.

Ovdje se preporučuje da se u slučaju prehlade noću ispod jastuka stavite češanj češnjaka, jer ova namirnica poboljšava disanje i čisti bronhije. Osim toga, češnjak djeluje kao prirodni antihistaminik, jača naš imunološki sustav i štiti nas od prehlade.

Glavica češnjaka za nesanicu

Češnjak sadrži tvari zvane sulfiti, koje kada se rasprše u zraku, imaju opuštajući učinak. Dakle, ne samo da potiče spavanje i suzbija nesanicu, već zapravo poboljšava ritam spavanja i buđenja te smanjuje vjerojatnost noćnog buđenja. Naravno, uvijek morate trpjeti miris češnjaka ispod jastuka!Spavanje s češnjom češnjaka ispod jastuka također poboljšava fizičke i mentalne performanse, jer je dobar san neophodan da biste bili aktivni i puni energije tijekom dana.

image
Michele Blackwell/Unsplash

Češnjak za uklanjanje toksina i čišćenje jetre

Stavljanje češnjaka ispod jastuka navečer također ima pozitivan učinak na jetru i pomaže u eliminaciji toksina. Stručnjaci se slažu da pospješuje cirkulaciju krvi te je stoga odličan prirodni lijek za prevenciju krvnih ugrušaka.

Jeste li vidjeli koliki izniman potencijal ima običan češanj češnjaka ispod jastuka? Oslanjanje na lijekove naših predaka nikada nije pogrešno. Drevno znanje proizlazi iz običaja koji su stari tisućama godina i dobro je i ispravno prenijeti te tradicije, budući da iza toliko mnogo izreka i čudnih navika naših predaka često stoji znanstvena osnova. Sve što trebate učiniti je isprobati ovaj lijek i čekati blagotvorne učinke!

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
17. travanj 2024 17:43