Više nego dobar razlog

Zašto nikada ne biste trebali otvoriti perilicu odmah nakon što je gotova! Bolje je pričekati

 /SHUTTERSTOCK

Ako imate perilicu posuđa, znate da je primamljivo otvoriti je odmah nakon što čujete zvučni signal. Mnogi smatraju da se na taj način posuđe brže suši, što zapravo nije točno. Bolje je ostaviti zatvorena vrata nakon što završi s pranjem posuđa, a mi ćemo objasniti zašto.

Neke se perilice posuđa automatski otvaraju kada su gotove, dok druge treba otvoriti ručno, ali ne odmah. Iako vam se ovo može činiti kao dobra ideja, stručnjaci upozoravaju da je bolje ostaviti zatvorena vrata. Otvaranjem perilice odmah po završetku rada možete oštetiti kuhinjske elemente i pult.

image
/SHUTTERSTOCK

Naime, vrela voda koja se pumpa kroz stroj kako bi vam pomogla u čišćenju posuđa, postaje vruća para koja se nakon što otvorite perilicu podiže i ispunjava kuhinju. Ako se to često događa događa, para će s vremenom sasvim sigurno oštetiti vašu radnu površinu i elemente. A to je nešto što biste htjeli izbjeći!

Ako moguća šteta na vašoj kuhinji nije dovoljan razlog, zasigurno vam nisu rekli da se posuđe brže suši iza zatvorenih vrata. Iako bi se moglo činiti kontraintuitivnim, toplina zadržana unutar stroja, pomaže bržem sušenju posuđa. Najbolje vrijeme za otvaranje perilice posuđa je nakon petnaest do trideset minuta. Ostavite li perilicu posuđa predugo zatvorenu, na posuđu se može pojaviti kondenzacija. A zbog toga posuđe može izgledati manje čisto.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
15. travanj 2024 11:39