Pravila koja mnogi slijede

Zatvarate li svaku večer vrata kupaonice? Evo zašto ih svakako trebate provjeriti prije spavanja

 /SHUTTERSTOCK

Jednom kada saznate razlog zašto svake večeri morate zatvoriti vrata kupaonice, više nikada nećete ići u krevet bez provjere.

Jeste li čuli za Vastu, doktrinu organiziranja prostora u skladu s energijom Sunca i planeta? Ovo je indijski sustav uređenja doma koji uključuje određena pravila koja mogu poboljšati energiju u domu, donijeti bogatstvo i prosperitet domu.

Vastu stručnjaci smatraju da je kuća živo biće, član naše obitelji o čijoj se "pravoj" - životnoj energiji, treba brinuti s puno ljubavi, kreativnosti, zalaganja i truda, prenosi Krstarica.

Mnogi to zovu indijskim feng shuijem, a evo što biste trebali izbjegavati kako biste u svom domu uvijek imali dovoljno novca.

- Ne stavljajte metlu pored namještaja ili prostora gdje držite dragocjenosti jer to simbolizira loše financije.

- Lijekove ne treba držati u kuhinji, jer se prema vastu principima vjeruje da to može izazvati nevolje i nesreću. Čuvajte lijekove u drugoj sobi, spavaćoj ili dnevnoj sobi.

image
/SHUTTERSTOCK

- Pravilo ovakvog uređenja doma nalaže da se u domu ne drže biljke s trnjem, jer to privlači nepovoljne događaje.

- Obitelji s malom djecom često se suočavaju s problemom obojenih zidova. Prema vastu principima, prljavi zidovi i nasumične linije i "črčkarije" uzrokuju financijski dug i sprječavaju energiju novca.

- Sjeveroistočni dio doma uvijek mora biti uredan kako bi bogatstvo moglo ući u dom, pa ovom dijelu doma pri čišćenju obratite posebnu pažnju.

- Slike se ne postavljaju na zidove u južnom dijelu kuće, kao ni sve što ima veze s vodom, primjerice akvarij ili fontana. Također, nisu poželjne slike borbe životinja, lova, divljači, vatre, drveća bez cvijeća i plodova, gavrana, zmija, lešinara, šišmiša i slično. Slike ne smiju prikazivati ​​krv, nasilje, nesreću...

- Ne zatrpavajte hodnik jaknama, cipelama i stvarima, a ne stavljajte cipele odmah do vrata. Neka ulaz u kuću bude što prostraniji, otvoreniji i slobodniji. Ulazni dio je svojevrsni filter za energiju, stoga treba biti sa što manje stvari, bez nereda, kako bi energija nesmetano ulazila i izlazila.

– Mnogi ljudi ostavljaju otvorena vrata kupaonice, ali prema indijskom feng shuiju to može uzrokovati financijske poteškoće. U kupaonici uvijek ima određene količine vlage, a ako ostavite otvorena vrata, simbolično se smatra da će vam novac kliziti niz prste.

- Također, u WC-u je važno da je poklopac WC školjke uvijek spušten.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
06. travanj 2024 18:55