zlata vrijedan savjet

Zbog ovih grešaka koje nesvjesno radite svaki dan, vaš hladnjak se kvari: Nemojte si stvarati veliki trošak, prestanite s tim odmah

 /SHUTTERSTOCK

Jedan od ključnih aspekata održavanja hladnjaka je razmišljanje o njegovom smještaju u kuhinji. Postavljanje blizu izvora topline, kao što su radijatori ili peći, može značajno utjecati na njegovu potrošnju energije. Toplina koju emitiraju ovi uređaji tjera hladnjak da više radi kako bi održao željenu temperaturu, što u konačnici dovodi do povećane potrošnje energije.

Važno je, otkrivaju stručnjaci, ostaviti nekoliko centimetara prostora između hladnjaka i okolnih ormarića ili kuhinjskog namještaja i elemenata kako bi se osigurala pravilna cirkulacija zraka. Ovaj otvor omogućuje prolaz zraka, sprječavajući pregrijavanje motora hladnjaka. Također, važno je osigurati dovoljno prostora iza uređaja. Između stražnje strane hladnjaka i zida potrebno je minimalno dvadesetak centimetara kako bi se spriječio kvar uređaja.
Način na koji punite hladnjak također utječe na njegovu učinkovitost. Prepunjavanje ili stavljanje ‘vruće‘ hrane unutra može uzrokovati preopterećenje za održavanje postavljene temperature. Pravilna organizacija polica hladnjaka i pažljiv raspored namirnica mogu pridonijeti njegovoj optimalnoj učinkovitosti i energetskoj učinkovitosti, prenosi Espreso.

Pažljivim postavljanjem i smještajem hladnjaka u kuhinju i razmišljanjem o okolišu možete osigurati da radi učinkovito i troši minimalno energije. Ove jednostavne upute mogu dovesti do dugoročnih prednosti u smislu uštede energije i dugovječnosti uređaja koji se neće kvariti.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
28. travanj 2024 00:00