LAGAN ZADATAK

Želite da vaše umjetno božićno drvce izgleda raskošno i bujno? Slijedite ove korake

 Unsplash
Kako bismo vam pomogli da imate drvce koje je dostojno velikog dana s punim, grmolikim lišćem, sastavili smo nekoliko stručnih ideja

Bez sumnje, božićno drvce je središte vašeg svečanog uređenja. Njegova prisutnost - okićena svjetlima i kuglicama, i riznicom darova ispod - odmah donosi toplinu i blagdanski duh u vašu dnevnu sobu. Dok su tradicionalna stabla s pravim lišćem nekima i dalje omiljena, umjetna stabla mogu ponuditi iste prednosti iz godine u godinu bez mnogo gnjavaže (ili troškova). Srećom, i moderne sorte sada izgledaju nevjerojatno realistično, ali da bi izgledale potpuno autentično, njihove grane prvo treba ošišati.

Ne postoji ništa što će vas više oduševiti za Božić od postavljanja drvca. Ponekad ipak, nakon što su marljivo raširili svoje grane, stabla ipak na kraju izgledaju oskudno i beživotno. Svježe izvađena iz kutije, umjetna drvca mogu djelovati pomalo stisnuta i potrebno ih je malo oživjeti ​​kako bi dosegla svoj puni potencijal.

image
Unsplash

Kako bismo vam pomogli da imate drvce koje je dostojno velikog dana s punim, grmolikim (iako, lažnim) lišćem, sastavili smo nekoliko stručnih ideja za božićno ukrašavanje umjetnog drvca.

Možda ste neke od ovih postupaka već radili podsvjesno ili je to možda nešto što nikada prije niste radili. Iako ste možda bili zadovoljni svojim drvcem svih ovih godina unatoč preskakanju ovog koraka, estetske prednosti ne smiju se zanemariti.

Jela je tako često središnja točka doma za Božić i budući da mnogi od nas također odlučuju izložiti svoja drvca tako da budu vidljiva prolaznicima na ulici, želite da vaše drvce izgleda apsolutno najbolje. To je ono o čemu govorimo sada.

Dobro je dobro protresti segmente vašeg drvca kako biste se riješili nakupljene prašine (osobito ako ste ga pohranili na tavanu). Neizbježno će biti i opadanje iglica s grana. Imajte pri ruci usisavač ili lopaticu za smeće i četku kako biste očistili grančice ili iglice koje su otpale.

image
Unsplash

Iako nije potrebna nikakva oprema za "napuhivanje" božićnog drvca, šiljasto umjetno lišće može iritirati vašu kožu kao i pravo. Ako je moguće, uzmite si par vrtlarskih rukavica prije nego što se bacite na posao svoje drvce. Iako su umjetna, lažna drvca još uvijek mogu biti malo bodljikava, a to će vas spriječiti da posegnete unutra i stvarno oživite svoje drvce.

Kada raširite svaku iglicu na stablu, grane će izgledati punije. Počevši od donjeg dijela stabla, krenite prema gore po dijelovima. Možda zvuči zamorno, ali važno je raditi metodično, fokusirajući se na svaku pojedinačnu granu, kako biste postigli što realističniji izgled stabla. Počnite sa stražnje strane svake grane i rasporedite svaku grančicu tako da bude pomaknuta u odnosu na prethodnu. Uzmite vrh grančice i pomaknite ga tako da pokazuje u drugom smjeru od onih koji su neposredno oko njega. Razvijanje grančica na ovaj način otvara granu i oponaša način na koji bi stablo raslo u prirodi.

Ne obraćajte previše pozornosti na to da svaka grana bude ravnomjerno raspoređena - malo raznolikosti pomoći će u postizanju prirodnog izgleda. Razmislite o dodavanju pregiba na kraju grana za realističan dodir - to će također pomoći kuglicama da lakše sjednu na njih.

image
Unsplash

Lažne grane božićnog drvca gotovo su uvijek izrađene od žice, tako da možete skrojiti izgled svog drvca po želji! Ako je vaše drvce u kutu dnevne sobe, bilo bi dobro savinuti neke grane prema naprijed kako bi vaše drvce izgledalo manje prorijeđeno s prednje strane (uostalom, nitko neće vidjeti stražnju stranu!).

Nemojte samo razmišljati o "fluffingu" kao o vodoravnom širenju grana. Pripazite i na praznine između razina grana, posebno gdje se spajaju dva dijela vašeg stabla. Savijte grane prema dolje i prema gore.‘Tako će vaše umjetno drvce izgledati bliže pravom - savršen dodatak božićnom dekoru dnevne sobe.

Naposljetku, ako vaše drvce još uvijek izgleda malo oskudno (možda ste tijekom godina izgubili nekoliko grana ili možda ima tanji stil grana), nemojte se bojati popuniti praznine nekim ukrasom.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
15. travanj 2024 21:57