STARO, A NOVO

Želite staroj cigli podariti novi izgled ? Evo kako postići ovaj moderni efekt već ove subote

Instagram 
Ako je vaš stil više seoska kuća nego penthouse, ovaj brzi trik s bojanjem može podići prostor za samo par sati

Potpuno bijela soba je klasika, ali bez dovoljno teksture ovaj izgled može postati dosadan. Neki koriste baršunaste kauče kako bi unijeli toplinu u prostor, ali dizajnerica Leanne Ford više voli tanke slojeve bijele boje na nepredviđenim mjestima kako bi unijela antikne elemente u suvremeni stil 21. stoljeća.

Ako je vaš stil više seoska kuća nego penthouse, ovaj brzi trik s bojanjem može podići prostor za samo par sati. Donosimo vam kako postići ovaj cilj.

image
House Beautiful

Materijali koji će vam biti potrebni su:

  • Lateks boja (temelji se na vodi sa sintetičkim lateksom)
  • Voda
  • Kanta
  • Mješalica za boju
  • Kistovi za boju
  • Krpa za bojanje
  • Ljepljiva traka
  • Krpa ili papir
image
House Beautiful

Pripremite svoj zid

Prvo postavite krpu ili papir pokraj zida i zalijepite ljepljivom trakom tako da boja ne može procuriti na pod. Lateks boje su rjeđe pa ako koristite papir za zaštitu svog poda stavite više slojeva da ne promoči. Zatim zalijepite trakom pod, strop i sve obližnje dijelove zida.

image
House Beautiful

Očistite ciglu vlažnom krpom kako biste uklonili prašinu ili prljavštinu. Nakon toga pustite neka se cigla potpuno osuši.

image
House Beautiful

Nanesite završnu obradu

Pomiješajte u omjeru 50:50 bijele lateks boje i vode u kanti za boju, dobro promiješajte kako biste dobili glatku smjesu. Lateks boja je na vodenoj bazi i lako se razrjeđuje. Ako se smjesa odvaja tijekom bojanja, miješajte boju dok ne bude konzistentna i tek onda ju nanesite na zid.

image
House Beautiful
image
House Beautiful

Fuge ispunite kistom za bojanje. Nakon toga namočite krpu u smjesu i nanesite na ciglu sve dok se ne stvori neprozirni sloj boje. Počnite lagano s aplikacijom i nanosite slojeve dok ne postignete pravi stil za svoj prostor.

image
House Beautiful

Ostavite da se osuši preko noći prije uklanjanja papira i trake.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
07. ožujak 2024 01:37