za dobar prvi dojam

Želite učinkovito proširiti i osvijetliti svoje hodnike? Pratite ove jednostavne savjete

S pravim namještajem, hodnici bez puno napora mogu postati vaš izraz najbolje dobrodošlice

Hodnici vas vode iz sobe u sobu u cijelom domu i zapravo su jako bitan dio svakog kućanstva kojemu se nažalost pridaje najmanje važnosti, s obzirom da se skoro uvijek radi o zatvorenim prostorima lako mogu postati mračni i tmurni. Kao i s bilo kojim područjem u vašoj kući želite da se vaši gosti osjećaju dobrodošlo i ugodno. Srećom, s pravim namještajem, hodnici bez puno napora mogu postati vaš izraz najbolje dobrodošlice. U nastavku vam donosimo vodič kako to postići.



Budite odvažni s rasvjetom

Ako imate uski hodnik, umjesto da zauzimate više prostora s podnom lampom, integrirajte rasvjetna tijela izravno na zidove ili strop. Na primjer, razmislite o postavljanju zidne svjetiljke. Svjetiljke imaju dugu povijest, koja datira još iz srednjeg vijeka kada su svijeće ukrašavale pješačke staze umjesto žarulja. Sada, svjetiljke dodaju dašak elegancije svakoj prostoriji s daškom starinskog štiha. Uz sve dostupne vrste zidnih svjetiljki, ovaj izvor svjetla može biti funkcionalan i dekorativan.



Lusteri također dodaju neočekivani element u hodnike i mogu učinkovito pretvoriti sivo predsoblje u sofisticirani ulazni prostor. Iako pomalo nekonvencionalan za tako uski prostor, luster je hrabar izbor dizajna interijera i nadopunjuje profinjeno kućanstvo.

Ako su lusteri preširoki za vaš hodnik, razmislite o dodavanju manjih oblika stropnih svjetala. Uz uži izbor, nekoliko njih možete objesiti niz hodnik poput osvijetljene staze.



Sve što nije nužno neka ide u skladište

Hodnik je dovoljno uzak bez dodatnog gomilanja pogrešno postavljenih cipela, igračaka i svega ostalog u tom prostoru. Imati dovoljno prostora za pohranu u hodniku i izvan njega ključno je za održavanje staze sigurnom i vizualno jasnom. Održavanje otvorenog, urednog prostora pomoći će stvoriti privid šireg hodnika.



Uski stolovi i ormarići mogu pomoći u održavanju hodnika organiziranim bez ometanja prostora. No, provjerite jesu li ove jedinice za skladištenje kratke. Odabir komada koji doseže do stropa može biti previše nametljiv u malom prostoru. Koristite komade namještaja za spremanje predmeta koji ne blokiraju hodnik.



Dekorirajte

Hodnici imaju puno prostora na zidovima, pa iskoristite ovu priliku za ukrašavanje. Odaberite naglaske svijetle boje koji su u kontrastu s tamnom prirodom hodnika, poput bijelih okvira za slike. Osim toga, objesite reflektirajuće komade koji hvataju dio svjetlosti iz drugih prostorija. To se može postići velikim zlatnim ili srebrnim pločama, skulpturama od metala i ogledalima. Možete prikazati druge privlačne artefakte na vrhu skladišnih jedinica koji idu uz iste svijetle boje i reflektirajuće teme drugih umjetničkih djela.

Pravilnim odabirom dizajna interijera možete učinkovito osvijetliti i proširiti uski prostor vašeg hodnika.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
12. travanj 2024 23:35