Koristan savjet

Žena otkriva što biste uvijek trebali prvo učiniti kada rentate kuću za odmor: "Učinite to čak i ako se radi o sitnici"

 SHUTTERSTOCK/

Žena je otkrila jednu stvar koju uvijek morate učiniti ako odsjedate u apartmanu za odmor - ili bi vam mogli naplatiti stotine eura.

Anna Civolani objasnila je da čim stignete treba prošetati nekretninom i fotografirati sve što je na bilo koji način oštećeno.

Rekla je da ako nemate dokaze da je već bilo oštećeno kad ste stigli, vlasnik bi vam to mogao naplatiti kad odete.

Na stranici Quora podijelila je svoj savjet.

- Ako tijekom svog boravka primijetite nešto slomljeno, oštećeno ili istrošeno, odmah pošaljite poruku domaćinu, uključujući fotografije svega što nije u redu. Učinite to čak i ako se radi o sitnici, napisala je Anna.

- Možete biti pristojni i reći: - Pišem vam da vas obavijestim da... (opišite problem). Ne smeta nam i ne treba ništa poduzeti, ali smo stvar tako zatekli kada smo stigli.

- Ako ne prijavite sve što nije u dobrom stanju, riskirate da domaćin kasnije izjavi da ste vi uzrokovali problem i naplati vam štetu.

Zatim je upozorila goste da ne kontaktiraju vlasnika putem privatnih poruka ili preko telefona.

Umjesto toga, rekla je da je najbolje kontaktirati domaćina preko platforme koju ste koristili za rezervaciju smještaja, kako biste imali evidenciju svih poruka ako dođe do spora nakon vašeg odlaska.

- Oduprite se porivu da svom domaćinu pošaljete poruku na WhatsApp ili da ga nazovete. Uvijek komunicirajte putem platforme za najam. Na taj će način svi vaši razgovori biti snimljeni.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
28. travanj 2024 21:54