DOISTA POMAŽE

Znamo zašto u posljednje vrijeme svi stavljaju papirnate ručnike u hladnjak!

 /SHUTTERSTOCK
Papirnati ručnici dolaze u pomoć na različite načine, a ovo je jedan potpuno novi način koji smo nedavno otkrili

Navikli smo posezati za ovim praktičnim pomoćnicima koji uvijek vrijedno pokupe svu prolivenu tekućinu i više od toga. Ali oni su svestraniji nego što bi netko mogao pomisliti! Bilo da se radi o sušenju piletine kako bi se dobila super hrskava koža ili čišćenju masnoće s tave od lijevanog željeza, papirnati ručnici dolaze u pomoć na različite načine.

image
/SHUTTERSTOCK

Sada, kada su vaši hladnjaci preplavljeni povrćem, tražimo načine kako spriječiti da se sve lisnato povrće i tikvice pokvare. Ispostavilo se da vam papirnati ručnici čak mogu pomoći da svoje povrće održite svježim!

Što trebate učiniti?

Prilično je jednostavno - sve što trebate učiniti je obložiti svoju ladicu s papirnatim ručnicima prije nego što u nju stavite svoje proizvode. Zatim zamijenite papirnati ručnik svaki put kada stavite novu količinu hranjivih proizvoda. To osigurava da vaše povrće dulje ostane svježe. Održava i ladicu čistom.

image
/SHUTTERSTOCK

Kako ovaj trik funkcionira?

Puno voća i povrća, uključujući kelj i tikvice, otpuštaju vodu nakon skladištenja. Ova vlaga nema kamo otići i ostaje u ladici, a na kraju dobijete tužne, smeđe proizvode. Papirnati ručnici upijaju vlagu, osiguravajući da više nikada nećete imati posla s trulim listovima kelja. Sada ćete imati pri ruci obilje svježeg povrća za pripremu svih vrsta salata ili variva.

Važno je zapamtiti da često mijenjate papirnate ručnike jer će inače postati mokri od upijene vlage i raspasti se.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
08. travanj 2024 00:28