KAO NOVO

Žutilo i prljavi tragovi na bijelim ormarićima i frontama vas izluđuju? E pa neće više

 ADPEPHOTO/GETTY IMAGES

Bijeli namještaj je elegantan i lijep, ali ima jednu manu: lako se prlja i s vremenom požuti. Pogotovo se to često događa ako se u prostoriji puši ili ako ne čistite redovito. Svi znamo kakva je muka kad se u stan u kojem se živi zovu majstori za bojanje namještaja. Osim što će vas inkomodirati, bojanje je skupo, a i nekoliko dana će se u prostoriji osjećati neugodan miris.

image
/SHUTTERSTOCK

Kako bi sve to izbjegli, primijenite ovaj trik: pomiješajte sodu bikarbonu, limunsku kiselinu i vodu pa otopinom natopite pamučnu krpu i dobro izribajte površinu. Ponovo će dobiti čistu belu boju, a pritom se neće oštetiti.

image
/SHUTTERSTOCK

Kad je u pitanju bijela stolarija, posebno bolna točka su kuhinjski ormarići te fronte ladica, pogotovo ako imate djecu koja ostavljaju masne i crne tragove prstiju na njima. Srećom, i za to postoji rješenje. U običnu vodu stavite malo deterdženta za posuđe. Olakšat ćete si ako otopinu stavite u plastičnu bocu s raspršivačem. Sredstvom natopite staru spužvu za posuđe, ali ne s hrapave strane kako ne biste oštetili osjetljivi lak. Malo protrljajte, a masne, crne fleke od otisaka prstiju jednostavno će nestati. Pokušajte, jer ovaj trik uštedjet će vam mnogo novca, vremena i živaca, a bijela stolarija izgledat će kao nova.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
26. travanj 2024 22:54