Soba Amelie i Zare

Šik lampice u obliku sladoleda i drvene igračke

Namještaj u ovoj sobi je iz Ikee, ali mama Ines kaže da čar daju detalji poput vjenčića od eukaliptusa i ljubičastog boho jelena s Hrelića

Soba Amelie (6 i pol godine) i Zare (4 i pol godine) smještene su na jugozapadnom dijelu stana veličine 80 četvornih metara u Sesvetama, a sobica ima 11 kvadrata. To je njihovo carstvo, njihov mali svijet mašte, kaže mama Ines Šitum Vlahović, blogerica (www.morelessines.com) koja nam je ispričala kako je teklo uređenje njihove sobice. Kaže da se soba mijenjala kako su djevojčice rasle. Tako, primjerice, danas u njoj više nema kinderbeta jer je Zara dobila krevetić.

Dva produljiva krevetića, noćni ormarić, dva ormara koja su puna odjeće i obuće te polica za knjige baza su ovog girly šarmantnog svijeta

- Mene jako veseli stalno nešto mijenjati i premještati. To mi je strast - kaže mama Ines i dodaje da su u sobi smještena dva produljiva krevetića, noćni ormarić, dva ormara koja su puna robe i polica za knjige. Tu su i vreća za igračke, stolice, drvena kućica, drvena kuhinja.

- Nekad su nam police s knjigama u vodoravnom položaju, nekad u okomitom pa ubacimo u sobu i kuhinju. Trenutačno nam je kuhinja ispred sobe. Planine su, recimo, nastale tek nakon godinu dana, odnosno kad je Zara navršila prvu godinu. Amelie sam crtala oblake iznad kreveta, pa sam tako htjela nešto napraviti i Zari.

Cure vole spavati pod lampicama pa ih imamo u raznoraznim oblicima od sladoleda, plamenca, zvijezda, mjeseca, cvjetića. Ono što također volim su police na kojima su uvijek neki detalji na koje pazim da se uklapaju uz sobu i da ne budu preupečatljivi jer su i sami tonovi sobe nježni; pastelni, bijeli, sivi i tu je toplina drva, drvene igračke, koje su nam favorit - priča.

Detalji koji sobu čine posebnom definitivno su planine, oblaci, roza boho jelen s Hrelića, vjenčić od eukaliptusa, raznorazne lampice i uokvireni posteri koje mama Ines i njezine cure jako vole, imaju ih mnogo i često ih mijenjaju.

- Namještaj je uglavnom iz Ikee, od kreveta, ormarića, polica. I većina detalja je iz Ikee, dok smo neke kao što su posteri i drvene igračke od naših domaćih brendova naručili on line - ističe.

Foto: Berislava Picek/Hanza Media

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
25. travanj 2024 19:41