KUĆANSKI UREĐAJI S WOW EFEKTOM

SMEG RETRO UREĐAJI INSPIRIRANI 50-IM GODINAMA Predivnih boja i retro zaobljenog dizajna ovi će neodoljivi uređaji podići izgled svake kuhinje

Sanjate o retro uređajim u kuhinji? Ovo su uređaji koji će vam ostvariti taj san.

Znate kako se u određenim periodima vremena uvijek neko razdoblje vraća u modu? Često prvo u trendovima u odijevanju, a onda i u interijerima. Prema definiciji iz francuskog rječnika, retro stil označava modu ili trend koji je zastario prije najmanje dvadeset godina, ali je ponovno ušao u uporabu, dok je prema Merriam Webster, retro “nešto što se dovodi u vezu, oživljava ili predstavlja stil prošlih vremena, a posebno modu, tzv. modna nostalgija”. Ali najjednostavnije rečeno, retro je skraćenica od retrospektiva.

Retro namještaj, kao i uređaji ne moraju nužno biti stari, ali moraju izgledati kao da potiču iz prošlosti. Retro ujedno može značiti da nešto nije dovoljno staro da bi bilo antikno ili vintage ali pripada prošlosti i nikako ga ne možemo smjestiti u moderno. Iako se vintage i retro “križaju”, neko je uobičajeno mišljenje u kolekcionarskim krugovima da retro stil obuhvaća dekor pedesetih, šezdesetih i sedamdesetih, a da je sve prije pedesetih vintage ili antikno.

Smeg uređaji u retro stilu, rezultat su vrhunske tehnologije i estetike, funkcionalnosti i stila te različitih kulturnih utjecaja inspiriranih atmosferom 1950-tih godina. Od živopisnih Pop Art boja do zaobljenih retro linija, kolekcije Smeg uređaja u retro stilu moderna su reinterpretacija tradicionalnog s notom tipičnog Smeg dizajna. Tijekom vremena, Smeg uređaji u retro stilu 50-tih postali su pravi kultni objekti, a zbog svoje osobnosti i danas su jedan od najistaknutijih predstavnika Made in Italy dizajna.

Retro kolekcija inspirirana 50-tim godinama iz Smega sastoji se od hladnjaka, zamrzivača, perilica posuđa i perilica rublja te najnovije generacije malih kućanskih aparata jedinstvenog izgleda. Smeg je uspio od svakodnevnih uporabnih uređaja koje skrivamo u kuhinjskim ormarićima stvoriti neodoljive uređaje, koji će podići izgled svake kuhinje.

FAB HLADNJACI

FAB hladnjak je uređaj koji jednostavno ne može proći nezamijećeno u prostoru. Njegovi zaobljeni oblici, kromirani detalji i pastelne boje odišu stilom i osobnošću, a na svakog će zaljubljenika u dizajn ostaviti "wow" efekt.

Iako je izvana zadržao svoj prepoznatljiv retro izgled, FAB hladnjak iznutra potpuno je nova priča. U skladu s trendovima, proizvođač ga je opremilo najboljim tehnologijama i osigurao savršen balans između optimalne zaštite hrane i uštede energije, i dolazi s energetskim certifikatom A +++.

Osim toga, linija hladnjaka FAB pokriva široki spektar potreba i ukusa. Od boja pastelnih i živih do hladnjaka na dodir mekanog kao baršun. Linija uključuje ikonični hladnjak s motivom Union Jacka, kao i hladnjak pokriven Denimom. No, nije to sve. U Smegu žele da su svi članovi obitelji ravnopravno zastupljeni, pa tako za najnižeg člana obitelji Smeg ima mini bar FAB5, a za najvišeg najnoviji model hladnjak FAB38 s dvoja vratima. Ovo je jedini hladnjak u Smeg obitelji širine 70 cm, a dizajniran je kako bi ispunio još veće potrebe svakog okruženja.

Hladnjaci su opremljeni LED rasvjetom, staklenim policama, ladicama za voće i povrće, odjeljkom Life Plus 0 ° C te brojnim policama smještenim na vratima hladnjaka. Funkcija Life Plus 0 ° C – u odjeljku održava stalnu temperaturu između 0 ° C i + 3 ° C, što znači da se ne mijenjaju organoleptička svojstva i kvaliteta hrana, pa hrana ostaje svježa čak i nakon nekoliko dana. Idealan je za skladištenje ribe, mesa, mliječnih proizvoda i lako pokvarljive hrane.

FAB hladnjaci imaju sistem hlađenja Multiflow. Riječ je o ventilacijskom sustavu koji omogućuje neprestanu i ravnomjernu distribuciju zraka unutar hladnjaka, dok inverterski motor hladnjaka najnovije generacije jamči duži radni vijek, veću učinkovitost i smanjenu potrošnju, kao i apsolutnu tišinu hladnjaka.

Ako ste u potrazi za hladnjakom s više prostora za zamrzavanje, Smeg hladnjaci FAB30 i FAB32 imaju dodatnih 64/75 litara, dok hladnjake FAB32 i FAB38 nije potrebno odmrzavati zahvaljujući funkciji „NO Frost“.

Jednostavnost dizajna omogućava jednostavno čišćenje, zahvaljujući nježnim oblim linijama i automatskom odmrzavanju, izuzetno korisnoj opciji jer nam štedi mnogo vremena. Nekoliko modela Smeg hladnjaka ima antibakterijski program kako bi se osigurala veća higijena unutar hladnjaka.

Hladnjak FAB idealan je za svakodnevne životne prostore. Osim što je funkcionalan i dekorativan ima svoju priču, svoj način postojanja i komuniciranja.

Savršeno kompaktni hladnjaci su: FAB5 i FAB10, koji zauzimaju malo prostora, ali stvaraju ogroman utjecaj i nemoguće ih je ne zamijetiti. Krasa ih upečatljive boje, glatke linije i talijanski stil, a idealni su za mali jednosobni ili studio apartman te radni prostor gdje želimo imati osvježavajuće napitke na dohvat ruke.

FAB10 ima opciju "minibar", što znači da je prilagođen isključivo za čuvanje pića i idealan je za ljetne zabave i obiteljska okupljanja.

Model hladnjaka FAB28 je dostupan u tri nove boje: rubin crvena FAB28RDRB3, bež FAB28RDTP3 i smaragdno zelena FAB28RDEG3, a sve imaju sličan "meki dodir" kao baršun. Bez obzira na koji se model, boju ili veličinu odlučite, hladnjak FAB će biti upečatljiv i nezaboravan objekt.

PERILICE RUBLJA

Navikli smo da većina perilica rublja izgleda prilično isto, osim ako, naravno, ne uzmete u obzir Smeg perilicu rublja. Zabavni, šareni, zaobljeni retro uređaj koji se skriva iza kultnih Smegovih vrata savršen je način da se oslobodite od uobičajene bijele perilice i napravite iskorak u svome domu.

U cijeloj paleti perilica rublja Smeg je stvari pojednostavio definiranim setom univerzalnih karakteristika koje se pojavljuju u svim perilicama rublja. Stoga imaju bubanj od nehrđajućeg čelika velikog kapaciteta do 7 kg, LED zaslon kako biste optimizirali performanse i pojednostavili uporabu uređaja, maksimalna učinkovitost pri bilo kojoj brzini okretaja, tihi i štedljivi noćni mod pranja, opcija pare koja je savršena za izglađivanje nabora, osvježavanje tkanina, neutralizaciju mirisa i realizaciju prljavštine te brže uništavanje alergena, inverterski motor koji značajno smanjuje potrošnju energije.

Umjesto da sakrivate perilicu rublja, FAB asortiman je prihvaća, pretvarajući je iz svakodnevnog uređaja u izvor boja ugodnih oku u sobi. Perilice rublja retro stil 50-tih su dostupne u četiri različite boje; pastelno plavoj, pastelno ružičastoj, krem i bijeloj boji.

PERILICE POSUĐA

Perilice Smeg dizajnirane su da postanu centralni predmet svake kuhinje u pogledu estetike i tehničkih karakteristika. Njihova elegancija nadilazi modu i obogatit će stil svakog kuhinjskog namještaja, a tehnološkim performansama zadovoljiti potrebe svakog suvremenog ćovjeka.

Perilice posuđa Smeg imaju energetski razred A+++ i sustav uštede vode koji jamči najbolje rezultate pranja i najmanju potrošnju energije, a omogućuje pranje punog kapaciteta perilice sa samo 8,5 litara vode, dok unkcijom QuickTime možete smanjiti trajanje ciklusa. Čak i jako zaprljano posuđe može biti oprano za manje od sat vremena Također, možete odgoditi početak željenog programa za 24 sata i programirati rad perilice u željenom vremenu (npr. noću). Tu je o i opcija FlexiZone ½ prikladna za pranje nekoliko različitih vrsta posuđa, raspoređenih u obje košare. Nadalje, štedi energiju, vodu i vrijeme uz potpunu fleksibilnost opterećenja.

Opcija Flexi Tabs omogućuje vam optimizirano pranje perilice posuđa, a koristi najbolja svojstva kombiniranih tableta, dok EasyGlide, prisutan u gornjoj košarici, olakšava vađenje posuđa. Perilica je opremljena umetcima u donjoj košari za sušenje posuđa bez kapljica i novim sustavom za pranje Planetarium s rotacijskom prskalicom koja ravnomjerno distribuira vodu za posuđe, oprano do savršenstva.

Funkcija Enersave automatski otvara vrata perilice na kraju svakog ciklusa pranja i olakšava sušenje posuđa uz značajne uštede energije. Perilica ima Aquatest senzor, koji mjeri stupanj zaprljanosti vode na kraju početne faze namakanja. Na temelju izmjerenih vrijednosti, senzor postavlja najprikladniji program, čime se dobiva bolji rezultati pranja uz upotrebu minimalne količine vode. Što se tiče sigurnosti, perilica ima Total Acquastop uređaj, koji isključuje mogućnost poplave uz pomoć mikroprekidača koji se nalazi ispod spremnika i trenutno blokira dovod vode u uređaj. Daljnja sigurnost je zajamčena ventilom koji će otkriti svako curenje, a postavljen je na cijev za punjenje. Osim toga, perilica radi tiho i opremljena je posebnim uređajima dizajniranim da ublaže zvuk koji nastaje tijekom rada perilice posuđa te ima izvrsnu izolaciju.

MALI KUĆANSKI UREĐAJI – NOVE IKONE SVAKOG DOBA

Mali kućanski uređaji su dizajn ikone, koje će uljepšati svaki prostor u kojem se nalaze. Svojim zaobljenim i kompaktnim izgledom, zvijezda su svake kuhinje, a vole ih svi ljubitelji kuhanja, kao i oni koji nisu kuhari, ali u svojoj kuhinji žele uživati koristeći uređaje visoke kvalitete i vrhunskog dizajna.

Smeg mali kućanski uređaji uključuju: toster 2x2 i 2x4 šnite tosta, kuhala za vodu s termostatom i bez, citruseta, blender, štapni mikser, samostojeći mikser i espresso aparat. Svi uređaji imaju To su uređaji imaju izvrsne performanse u svim fazama pripreme hrane. I najbolje, boje uređaja linije FAB -retro stil 50-tih su savršeno usklađene i lako se mogu nadopunjavati.

Više informacija na: smeg-hrvatska.com

Foto: SMEG

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
18. travanj 2024 09:17