Bitan detalj u svakom domu

Sobne biljke za svaki, i najmračniji interijer

Ovo je pet sobnih biljaka, koje savršeno odgovaraju svakom ambijentu, potiču dobro raspoloženje i ne traže previše pažnje

Gotovo ništa nema tako dobar utjecaj na čovjeka i prostor kao lijepo zeleno bilje. Osim što unose dobru energiju u prostor, biljke čiste zrak i po starim pravilima feng shuija mogu izoštriti fokus i poboljšati naše opće zdravlje. Svi mi previše vremena provodimo u zatvorenim prostorima, stoga je izuzetno važno kakav zrak udišemo, a čist i svjež zrak nam pomaže da se osjećamo bolje!

Nekoliko zanimljivih činjenica o sobnom bilju:

1. Poboljšava koncentraciju
2. Čisti zrak
3. Cvijeće potiče kreativnost
4. Lišće smanjuje bolesti
5. Cijela biljka potiče bolje raspoloženje

Mi smo danas za vas pripremili popis od pet sobnih biljaka, koje savršeno odgovaraju svakom ambijentu i ne traže previše pažnje.


Sanseverija ili 'svekrvin jezik'

Ova biljka ća vam dopustiti da budete najljeniji vlasnik biljke na svijetu. Ne traže posebnu njegu i trebaju malo vode, a jednako im dobro odgovaraju zatvoreni i otvoreni prostori.

Fikus Gumijevac također odgovara svakom domu. Raste u zatvorenom prostoru i zahtjeva minimalno pažnje.

Senecio ili Krunica

Tražite li biljku koja može biti u visećem položaju, Senecio je biljka koju trebate. Jedini trik je što voli puno svjetla. Senecio možete objesiti pored prozora ili ispod svjetla, osim toga, ljeti traži više vode, a zimi puno manje.


Dracena
ili ukras s Madagaskara voli biti ostavljena na miru. Zahtjeva malo vode, a raste čak i u prostoru s vrlo malo svjetla.

Klorofit Zeleni ljiljan
Ljiljan je idealna biljka za sve koji nemaju puno iskustva u biljnom svijetu. Što znači da ne zahjeva puno pažnje, a raste lijepo i zravo te pročišćava zrak. Neobičnog je izgleda i raste u manje osvijetljenim prostorima.

Izvor: lauraquattro

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
19. travanj 2024 11:59