BEZVREMENSKA TALIJANSKA ELEGANCIJA

SOFE I GARNITURE KAO TOČKA NA I Dnevni boravak kao savršena oaza za opuštanje koji upotpunjuju stil, usklađenost boja i detalja

 

Kada pričamo o uređenju interijera, uvijek stavljamo u fokus osnovne stvari: kvalitetu, udobnost i prilagodbu stila kojeg volimo. Postoje stvari koje se trendovski mijenjaju, ali bez obzira na to koju prostoriju uređujemo, najvažnija stavka je da odabiremo kvalitetan namještaj koji može dominirati prostorom.

Natuzzi Leaf sofa

Inovativnost, dizajn i udobnost sinonimi za Natuzzi namještaj koji je ručno izrađen u Italiji, a zahvaljujući 60 godina iskustva donosi autentičnu kvalitetu, odgovornost prema okolišu te besprijekoran dizajn i udobnost. Natuzzi namještaj nastaje u suradnji s najpoznatijim svjetskim arhitektima kao što su Marcel Wandersa, Mauro Lipparini, Manzoni&Tapinassi, Claudio Bellini, a bezvremenski dizajn omogućit će vam da pronađete sve za opremanje svog doma sa stilom i elegancijom.

Kada je riječ o uređenju dnevnog boravka, moramo priznati kako je on nezamisliv bez sjedeće garniture. Ona nerijetko služi kao mjesto okupljanja obitelji, druženja kada dođu gosti, ali i odmaranja. Zato ni najmanje ne iznenađuje kako i jedan od najpoznatijih svjetskih proizvođača namještaja, brend Natuzzi, posebnu pažnju posvećuju upravo sofama i foteljama, a tako je i s modelima za proljetnu sezonu.

Natuzzi Skyline kolekcija

Dvosjedi, trosjedi, fotelje, kutne garniture, sve su to osnovni elementi dnevne sobe, a prilikom kupovine najbitnije jest da uzmete u obzir veličinu svog prostora. Ipak je riječ o vašem životnom prostoru u kojem treba biti dovoljno mjesta za prolaženje i pomicanje stvari. A zatim krenite na odabire prema stilu uređenja čitavog prostora. Stoga vam donosimo ideje za uređenje boravka za svaki ukus, a nikako nemojte zaboraviti na važnost rasvjete i detalja poput stolića koji će upotpuniti prostor.

Klasična elegancija

Natuzzi Campus kolekcija

Ljubitelji klasike najčešće preferiraju garniture izrađene od kože ili tkanina, a modularni elementi modela Campus omogućavaju prilagodbu u manje prostore, ali i veće kvadrature. Dekorativni jastuci se mogu prilagoditi na položaje koji vama najviše odgovaraju, a uz detalj elegantnih metalnih nogica, s lakoćom ćete održavati ovaj tip sofe. One će, osim estetskog efekta, ujedno olakšati i čišćenje ispod same garniture.

Dašak moderne fluidnosti

Natuzzi Amalia kolekcija

Ako preferirate kombinaciju modernije klasike s pomakom, vjerojatno ćete birati jednostavne i elegantne linije koje će dominirati boravkom. Upravo takav stilski izričaj donosi model Amalia uz fluidni odmah od klasičnih „četvrtastih“ modela. Dodatno će vizualno povećati prostoriju, posebice ako se odlučite za svjetlije nijanse najfinije kože od kojih su izrađene, a zbog njihove posebnosti najbolje je ih je kombinirati s minimalističkim stolićem.

Moderan stil s daškom boje

Natuzzi Cava kolekcija

Suvremeni stil posljednjih nekoliko godina suvereno vlada interijerima, a garnitura Cava upravo je takav statement komad. Baza je izrađena od masivnog drveta, a prate ju opcije jednog ili dva mehanizma. Ručni okretni mehanizam pomiče naslon od okomitog u vodoravni položaj, dok električni klizni mehanizam pokreće naslon za leđa i naslon za ruke naprijed-natrag. Također, dolazi i u zagasitoj nijansi cigle koja pruža poseban dojam topline prostora, a jednom kada vam gosti zasjednu na Cavu, nećete ih se tako lako riješiti.

Geometrija kao ultimativna inspiracija

Natuzzi Cassia fotelja

Ako ste u potrazi za foteljom koja ne samo da će biti udobna, već će biti dekorativan dio vašeg prostora, model Casia je sve što vam je potrebno. Inspiracija je pronađena u zaobljenim geometrijskim oblicima, a upravo zbog toga oblik fotelje asocira na školjku dok će duboko sjedalo omogućiti izrazitu udobnost. Na vama je da odaberete želite li kožnu ili verziju od tkanine dok birate između više od 200 boja, a finalni detalj zasigurno je struktura od masivnog drveta koja je dostupna u završnoj obradi oraha i dimljenog hrasta.

Osvjetljenje je iznimno bitan faktor

Natuzzi Vico lampa

Kako bi vaš dnevni boravak dobio ugodnu atmosferu, ključna je dobra rasvjeta. Po mogućnosti odabir više lampi koje daju indirektno svjetlo, koje se mogu paliti prema potrebi i tako mijenjati osjećaj i doživljaj prostora. Pritom treba paziti na odabir žarulja i njihovu toplinu, jer ako nešto može “ubiti” toplinu prostora i učiniti ga hladnim - to je krivi odabir žarulja. Natuzzi Vico lampa skulpturalnog izgleda s intenzivnim svjetlom, moderni je klasik s kojim jednostavno ne možete pogriješiti.

Detalji kao šećer na kraju

Natuzzi klupski stolić Cava

U dnevnom boravku, osim sofa i fotelja, iznimno bitnu ulogu igraju i stolići. Osim zbog svoje funkcionalnosti, oni dodatno utječu na dekoracijski segment i stoga se poigrajte s materijalima od kojih su izrađeni. Za prostore uređene u modernom stilu, ali i za vizualno veći prostor, najbolje je odabrati modele kao što su klupski stolići Cava koji su raspoloživi u više dimenzija. Složeni u setu stvaraju uravnotežen prostor različitih geometrijskih linija. Uz klasično uređene prostore, odlično se nadopunjuju drveni elementi s metalnim detaljima, poput Kendo stolića koji kombinira upravo takav estetski kontrast materijala.

Natuzzi stolić Kendo

Više na: natuzzi.hr

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
15. travanj 2024 21:02