Najbolja klima za vaš dom

Štedljiva? Da. Pametna? Da. Ne šteti zdravlju? Da.

 

Kako do ugodne atmosfere u domu i na poslu kada nepodnošljivo topli i sparni dani uđu u naš život? Zasigurno ćete se složiti da je u tom trenutku jedini poželjni i korisni kućanski uređaj koji svi želimo klima-uređaj, koji će stvoriti onu pravu malu oazu osvježenja i olakšati nam da obavimo sve one aktivnosti, od kojih bismo u protivnom, zasigurno odustali. Osim toga, klima-uređaj nam pomaže da se kvalitetno odmorimo i opustimo tijekom dana, a noću da naš san traje duže i bez prekida, sve do idućeg radnog dana i izlaska na vrućinu.

No, kako u moru različitih klima-uređaja odabrati onaj pravi koji će biti učinkovit, tih i pouzdan, ali i brinuti o našem zdravlju? Rješenje nude najnoviji LG-evi klima-uređaji s Dual Inverter kompresorom.

10 godina jamstva na inverterski kompresor

Srce svakog klima-uređaja je kompresor, koji nadzire radi li uređaj ispravno, učinkovito ili bučno, a što može uzrokovati nelagodu i nezadovoljstvo kao i dodatne troškove. LG je sve R32 klima-uređaje opremio Dual Inverter kompresorom tj. dvostrukim rotorom koji je potpuno redizajniran u svojoj osnovi i dijelovima, a koji jamče stabilnost i učinkovitost te brzo rashlađivanje prostora. Nadalje, smanjenje vibracija i buke (smanjenje zvučnog tlaka) pri pokretanju i zaustavljanju klima-uređaja čine proizvod pouzdanijim. Ovu iznimnu pouzdanost i trajnost LG Dual Inverter kompresora potvrđuje njegovo 10-godišnje jamstvo

Energetski učinkovit

LG-evi klima-uređaji imaju snažne performanse, uz minimalnu potrošnju energije. Bez obzira kupujete li svoj prvi klima-uređaj ili biste postojeći zamijenili novim, izuzetno je bitno da vaš budući sustav hlađenja ima snažne performanse uz minimalnu potrošnju energije. Ako imate uređaj koji je star ali dobro radi, vjerojatno niti ne pomišljate o kupnji novoga, unatoč visokim računima za električnu energiju. No, jeste li znali da novi klima-uređaj možete isplatiti vrlo brzo i to samo kroz stavku - potrošnja električne energije? LG-eva revolucionarna tehnologija invertera omogućava snažne performanse i tih rad uz minimalnu potrošnju energije. Među najboljima je na svijetu i omogućuje vam da uživate u ugodnom okruženju istodobno štedeći energiju. Osim toga, današnji uređaji za klimatizaciju više nisu veliki, upadljivi i glasni kao što su nekada bili. Pametni su, praktični i savršeno pristaju moderno uređenim domovima i poslovnim prostorima, a hlađenje, grijanje, tihi rad i upravljanje klimom putem mobilnog uređaja su funkcionalnosti koje se na ovakvim klimama jednostavno podrazumijevaju.

Pratite potrošnju energije

Što biste rekli kada biste mogli uštedjeti na potrošnji energije dok uživate u svom osvježenom domu? Još jedna dobra karakteristika LG-eva klima-uređaja je zaslon za prikaz energije, koji ujedno prati i razinu potrošene energije. Kako radi? Jednostavnim pritiskom na tipku na daljinskom upravljaču, LCD zaslon unutarnje jedinice prikazat će vam trenutnu i ukupnu potrošnju energije. Fantastično, zar ne?

Podesite potrošnju i kapacitet rada

Hlađenje vašeg doma više ne mora biti skupo tijekom vrućih ljetnih mjeseci. Nema razloga da vaš novi klima-uređaj radi jednakim kapacitetom kada je u vašem domu obitelj na okupu i kada ste sami i ležite na krevetu, zar ne? Možete izbjeći visoke troškove i uštedjeti energiju. Novi LG-evi klima-uređaji imaju sustav kontrole potrošnje energije u 4 koraka. Sve što trebate napraviti jest odabrati jednu od tri opcije na daljinskom upravljaču, ovisno o tome koliko osoba boravi u prostoriji!

Savršena briga o zdravlju

Zaboravite starije modele klima zbog kojih ste imali glavobolje, probleme s disanjem, alergije i suhu kožu. Novi uređaji donose mnogo zdravstvenih benefita. Imaju sustave filtriranja i zaštitu od prašine, pročišćavaju zrak, smanjuju neugodne mirise i osvježavaju prostoriju kako bi zrak bio čist i zdrav. Kad klima-uređaj prestane s radom, automatski se sterilizira i suši kako bi se izbjeglo stvaranje bakterija i plijesni na izmjenjivaču topline.

Kako bismo detaljnije objasnili kako klima-uređaj može utjecati na zdravlje, napravili smo popis 6 zdravstvenih razloga zbog kojih biste trebali razmotriti opciju nabavljanja jedne takve klime.

1. Filteri sakupljaju bakterije i štetne čestice

Filteri su dio svakog klima-uređaja. Njihova glavna uloga je da čiste zrak od raznih bakterija, virusa, peludi i grinja. Međutim, postoji više vrsta filtera. Primjerice, novi LG-evi modeli imaju filtere s dvostrukom zaštitom koji sakupljaju sve čestice veće od 10 mikrometara. Ovakvi filteri idealni su za osobe s alergijama.

2. Ionizatori steriliziraju zrak

Osim dvostrukih filtera, u novijim modelima klima nalazi se i ionizator. Konkretno, u LG-evim klima-uređajima kao što su ARTCOOL, Deluxe, Sirius i Standard ugrađen je ionizator Plasmaster koji prilikom hlađenja oslobađa preko tri milijuna iona. Ti se ioni vežu uz štetne čestice te tako steriliziraju zrak.

3. Sterilizacija bakterije E. Coli

Kod ionizatora je važno istaknuti da se ioni vežu za čestice virusa i bakterija te ih pritom uništavaju. Dokazano je da LG-evi modeli steriliziraju bakteriju E. Coli u preko 99,9% slučajeva u samo pola sata.

4. Smanjenje neugodnih mirisa

Zahvaljujući ionizatoru, u zraku se smanjuju i neugodni mirisi. Neugodni mirisi uglavnom dolaze od štetnih čestica. Ionizator sterilizacijom zraka uništava te čestice, a samim time neutralizira mirise u vašem domu.

5. Sprječavanje stvaranja plijesni

Zahvaljujući funkciji automatskog čišćenja na filterima klima-uređaja sprječava se stvaranje plijesni i bakterija, što znači da su šanse da iz takvog klima-uređaja u zrak vašeg doma odu neželjene čestice zaista minimalne.

6. Novi modeli klima-uređaja štite okoliš

I za kraj, klima-uređaj ne utječe samo na naše zdravlje, nego je učinkovit i u borbi protiv oštećenja ozonskog omotača i globalnog zatopljenja. Stoga, kupovinom klima-uređaja koji koriste ekološki prihvatljive plinove činite dobru stvar i za okoliš. Najnoviji LG-evi modeli kao rashladno sredstvo koriste plin R32 koji ima visoku energetsku učinkovitost, što znači da u zrak odlazi značajno manja količina nego kod ostalih plinova.

5 GODINA JAMSTVA NA LG KLIMA-UREĐAJE ZA STAMBENE PROSTORE!

LG brine za svoje kupce, stoga za sve klima-uređaje iz novog kataloga kupljene u periodu 25. travnja - 31. prosinca 2019. odobravaju posebno JAMSTVO OD 5 GODINA, tijekom kojih pružaju puni opseg jamstva, a što znači besplatan popravak i zamjenu dijelova, u skladu s LG-evim jamstvom (uvjeti i odredbe odnosno detaljne informacije dostupne su u jamstvenom listu). Za ostvarivanje jamstva potrebno je zadržati dokaz o kupnji (račun), ovjerenu jamstvenu karticu i certifikat koji ćete dobiti od ovjerenog partnera tvrtke LG ili preuzeti na internetskim stranicama LG Hrvatska. Jamstvo vrijedi isključivo ako je instalaciju i puštanje u rad izvršio ovlašteni LG partner.

Dakle, glavni elementi kod klima-uređaja koji su energetski učinkoviti i brinu za vaše zdravlje su: Dual Inverter kompresor, dvostruki filteri, ionizator Plasmaster, mogućnost automatskog čišćenja te plin R32. Sve te elemente možete pronaći u najnovijim modelima LG-evih klima-uređaja kao što su ARTCOOL, Deluxe, Sirius i Standard. Više informacija o novim modelima LG-evih klima-uređaja saznajte na njihovoj službenoj stranici.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
19. travanj 2024 21:53