SIVA ZONA

Sve što trebate znati o uređenju sive blagovaonice

Siva neće tako brzo izaći iz naših interijera, i to baš zato što je tako jednostavna za uređivanje i stvaranje tople atmosfere u domu.

Ako razmišljate o sivim zidovima u blagovaonici ili ih pak imate ali nije ispalo onako kako ste zamislili, odnosno vidjeli na Pinterestu i Instagramu, donosimo vam konkretne savjete. Uz ovih nekoliko trikova postići ćete besprijekoran izgled sive blagovaonice koji ste si zacrtali. Zaista nije komplicirano, samo trebate znati koji su to elementi koji se odlično slažu sa sivim zidovima.

U nastavku vam donosimo sve što trebate znati.

Čista elegancija: siva i zlatna se obožavaju

Ako ste zamislili elegantan blagovaonski interijer, vjerojatno vam nedostaju zlatni i bijeli detalji. Sivi zidovi se odlično slažu s cijelom paletom toplih i neutralnih boja, stoga je šteta ne iskoristiti takvo što. Zlatni okviri na zidovima ili veliki statement sat odmah će vam u blagovaonicu unijeti taj dašak elegancije koji ste prvotno zamislili.

Dodatan savjet

Ako u dućanima ne možete pronaći zlatne elemente, pogledajte koje predmete možete prebojiti sprejem u boji.

Prozračnost u sivom interijeru: samo prirodno

Odabrali ste nešto između bijele i sive, sivi ili tamo sivi namještaj, ali nešto vam nedostaje? Htjeli ste prozračan interijer, a dobili ste bezličan interijer bez karaktera i ne vidite izlaz iz ovoga. Vjerojatno ste samo propustili staviti prirodne elemente. Košare od slame, drvene površine i nekoliko biljaka pomoći će vam da postignete onu prozračnost koju ste odmah zamislili.

Dodatan savjet

Ako vaša blagovaonica ima prozor, provjerite kakve su zavjese na njemu. Ako je materijal zavjesa deblji i taman, vjerojatno je i to jedan od faktora zašto niste dobili prozračan interijer. Uz blijede sive nijanse predivno se uklapaju providnije i laganije bijele zavjese. Upravo one, uz sve prethodno spomenute elemente, će odigrati veliku ulogu u postizanju osjećaja prozračnosti.

Toplina u sivoj prostoriji: kombinirajte drvo

Pretjerali ste sa sivom i sve izgleda "hladno"? Pogledajte koje sve veće i manje elemente možete zamijeniti elementima od drvenih materijala. Možda će biti dovoljno da na zid dodate nekoliko starih dasaka kao dekoraciju, a možda ćete se odlučiti za zamjenu ili bojenje blagovaonskog stola, ovisno o budžetu kojim raspolažete.

Dodatan savjet

Ako vam u blagovaonici prevladava tamno siva, osim drvenim elementima, možete je "razbiti" i s bijelim detaljima. Možete, primjerice, maknuti vrata visećih kuhinjskih ormarića i otkriti bijelo posuđe.

Siva blagovaonica koja ima dušu: tajna je u nijansama

Kako osvježiti sivu boju i blagovaonici dati još topline? Osim u odabiru drvenog namještaja, tajna je i u nijansama sive. Tamno sivi okviri sa sivim ilustracijama predivno će oživjeti blagovaonski zid.

Dodatan savjet

Ako još uvijek niste kupili stolce ili razmišljate o njihovom preuređenju, provjerite kako bi vam se u uređenje uklapala nekoliko nijansi tamnija ili svjetlija siva nego što je na zidu.

Izvor: Ideal Home

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
16. travanj 2024 14:19