Istinita priča Andree Salihagić

Tko se ne bi želio preseliti u stan u kakvoj urbanoj vili s pogledom na treperava svjetla grada

U nagradnom natječaju Dom i dizajna i portal za nekretnine Prvi Kvadrat tražili smo od vas dragi naši čitatelji da nam pošaljete priču o razlozima zašto želite promijeniti stan, a najbolje tri smo i nagradili Huawei Y6 mobitelima.

Naime, puno je razloga zašto se selimo, a mi vam danas donosimo priču čitateljice Andree Salihagić iz Zagreba koja je pobijedila u nagradnom natječaju.

Kako reče Heraklit: Panta rhei ili "Samo mijena stalna jest" ili moje tumačenje: kad nešto mijenjaš, uvijek si na početku, osjećaš se življi, pun adrenalina i dobrih vibracija.

Kad netko kaže da ništa ne bi mijenjao, samo je uljuljkan u rutinu, dosadu, žabokrečinu. Dosta filozofije, osim toga ne bi škodilo maknuti se iz prastarog kvarta i prastare zgrade (iz 1953.) od predobropoznatih susjeda (pogotovo tzv. inspektorice Forhanga iz prizemlja - dežurne 0 - 24 - ili one mrgudne kojoj se špijunka već ugravirala u zjenicu), prašine iz neasfaltiranog dvorišta, cajki iz nadsusjedovog stana, akustike dvorišno orijentiranih stanova gdje kad netko kihne svi ostali vičemo - Nazdravlje, rošitiljanja u subotu ili nedjelju jedne nadobudne obitelji veeelikih ljubitelja svega i svačega sa žara (pogotovo ribe koju glava obitelji upeca u Savi!?!).

Tko se ne bi želio preseliti u stan u kakvoj urbanoj vili s pogledom na treperava svjetla (vele)grada, s balkonom po kojem možeš i hodati (a ne samo koraknuti da bi objesio rublje), u stan koji miriše na novo (a ne na ajnpren, pozdrav mami), s rafiniranim susjedima (ili možda ne, al' ih je manje oko tebe u većem prostoru pa je i patnja manja).

Pozdrav svima!

Kako jednostavno i brzo koristiti tražilicu za nekretnine Prvi Kvadrat saznajte OVDJE.

Na karti koja je sastavni dio tražilice Prvi Kvadrat pogledajte koliko se nekretnina prodaje u blizini, usporedite im cijene i saznajte sve što možete, a možete puno.

Uštedite si vrijeme, budite efikasni te saznajte sve najbolje savjete na blogu Prvog Kvadrata o uređenju Vašeg doma iz snova OVDJE

Foto: i! arquitectura

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
23. travanj 2024 18:37