StoryEditor
ZDRAVLJE U DOMU

TOP 6 zdravstvenih razloga zašto je dobro imati klimu u domu

 
 iStock

U posljednjih nekoliko tjedana sve više temperature natjerale su nas da uključimo svoje klima uređaje kako bi nam u domu bilo ugodno. Primarni motiv za kupovinu klima - uređaja nam je gotovo uvijek upravo to – kako rashladiti svoj dom kako bismo  mogli nesmetano obavljati sve što trebamo, a zatim nesmetano zaspati.

Međutim, jeste li ikada razmišljali o zdravstvenim benefitima ugradnje klime u svoj dom?

Stariji modeli klima mogu izavati glavobolje, probleme s disanjem, suhu kožu… Međutim, novijim klima -  uređajima na tržištu,, glavna je misija očuvanje vašeg zdravlja i zdravlja vaših ukućana. Hlađenje, grijanje, tihi rad i upravljanje klimom putem mobilnog uređaja su funkcionalnosti koje se na ovakvim klimama jednostavno podrazumijevaju.

Kako bismo detaljnije objasnili kako klima - uređaj može utjecati na zdravlje, napravili smo popis 6 zdravstvenih razloga zbog kojih biste trebali razmotriti opciju nabavljanja jedne takve klime.

 

1. Filteri sakupljaju bakterije i štetne čestice

Filteri su sastavni dio svakog klima-uređaja. Njihova glavna uloga je da čiste zrak od raznih bakterija, virusa, peludi i grinja. Međutim, postoji više vrsta filtera. Primjerice, novi Split klima Tesla AC TA35LLML-1232IAW model ima filter koji se može prati, a koji sakupljaju sve čestice veće od 10 mikrometara. Ovakvi filteri idealni su za osobe s alergijama.

2. Ionizatori steriliziraju zrak

Osim dvostrukih filtera, u novijim modelima klima nalazi se i ionizator, koji prilikom hlađenja oslobađa ione. Ti se ioni vežu uz štetne čestice te na taj način steriliziraju zrak.

 

3. Sterilizacija bakterije E. Coli

Kod ionizatora je važno istaknuti da se se ioni vežu za čestice virusa i bakterija te ih pritom uništavaju. Tako je klima-uređaj Gree GWH12AAB-K6DNA3/2A sterilizira bakteriju E. Coli u samo pola sata.

4. Smanjenje neugodnih mirisa

Zahvaljujući ionizatoru, u zraku se smanjuju i neugodni mirisi. Neugodni mirisi uglavnom dolaze od štetnih čestica. Ionizator sterilizacijom zraka uništava te čestice, a samim time neutralizira mirise u vašem domu.

5. Sprječavanje stvaranja plijesni

Zahvaljujući funkciji automatskog čišćenja na filterima klima uređaja sprječava se stvaranje plijesni i bakterija, što znači su šanse da iz takvog klima-uređaja u zrak vašeg doma odu neželjene čestice zaista minimalne

 

6. Novi modeli klima uređaja štite okoliš

I za kraj, klima-uređaj ne utječe samo na naše zdravlje, nego je učinkovit i u borbi protiv oštećenja ozonskog omotača i globalnog zatopljenja. Stoga, kupovinom klima uređaja koji koriste ekološki prihvatljive plinove činite dobru stvar i za okoliš. Najnoviji klima- uređaj Azuri AZI-WE25VE kao rashladno sredstvo koriste plin R32 koji ima visoku energetsku učinkovitost, što znači da u zrak odlazi značajno manja količina nego kod ostalih plinova.

Dakle, glavni elementi kod klima uređaja koji se brinu za vaše zdravlje su dvostruki filteri, ionizator, mogućnost automatskog čišćenja te plin R32. Sve te elemente možete pronaći u najnovijim modelima klima-uređaju u trgovinama Pevex. Više informacija o novim modelima klima - uređaja saznajte na Pevex službenoj stranici.

Foto: iStock

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
16. lipanj 2020 23:27