KUHINJE NOVE GENERACIJE

Top trendovi koji će u 2019. godini vladati u kuhinjama!

 

Moderni domovi predmet su promjena koje diktira naša životna situacija, ali i aktualna moda pa se tako svake godine javljaju trendovi u uređenju koji nam služe kao smjernice pri renovaciji i osvježavanju našeg životnog prostora. Od dnevnog boravka u kojem volimo provoditi vrijeme s obitelji i prijateljima, preko kuhinje koja je postala zona za kreativnost i uživanje, niti jedan kutak ne smijemo zanemariti pa vam stoga izdvajamo top trendove koji će u 2019. godini vladati u kuhinjama!

Sigurno ste već mnogo puta čuli izreku “Kuhinja je srce doma”, i to je potpuno točno, u većini obitelji dan počinje i završava u kuhinji. U njoj se kuha, sjecka i čisti, ali i druži, jede, priprema za posao... S obzirom na važnost ove prostorije u domu, bitno je da bude, funkcionalna, kvalitetna, napravljena od kvalitetnih i izdržljivih materijala, ali i u trendu, a koji su trenutni, a koji vječni trendovi u opremanju kuhinja, pokazali su i ove godine brojni izlagači na europskim sajmovima, a mi vam u nastavku ovog članka donosimo naše favorite.

S obzirom na to da znamo što se sve događa u kuhinji, jasno je da je najvažniji segment o kojem treba misliti pri opremanju kvaliteta materijala koji će se koristiti.

1. MATERIJALI (RADNA POVRŠINA, FRONTE, DIZAJN) - molim više lifestyle teksta

Tržište je preplavljeno s nizom materijala, ali je vrhunac trenda uvijek isti, a to je korištenje prirodnih materijala ili mješavine prirodnih materijala. Stoga bismo kao najtrajniju, najljepšu i najpraktičniju radnu površinu uvijek odabrali Compact ploču. Riječ je o površini koja slijedi najnovije dizajnerske trendove svojom čvrsto strukturiranom i matiranom završnom obradom površine. Vizualni dojam prirodnog kamena dodatno pojačava anti-fingerprint efekt završne obrade rezultirajući besprijekornim izgledom površine. Compact ploče otporne su na: udarce, ogrebotine, savijanje, zamrzavanje i vrućinu, otapala i kemikalije, vlagu i vodenu paru, podobne su za prehrambenu industriju i ugostiteljstvo, dekorativne su, neporozne, higijenske, jednostavne za čišćenje i dugovječne!

KUHINJSKE FRONTE NOVE GENERACIJE

Za fronte bih što se tiče estetike odabrali RAUVISIO Wave 3D površinu, koja je trodimenzionalna, dekorativna i ekonomična. Svojim teksturiranim površinama s predivnim dubokim i valovitim reljefom RAUVISIO Wave će svaku kuhinju učiniti upečatljivom. Površine su posebno prikladne za kuhinjske fronte, ali i izradu ekskluzivnog namještaja u poslovnim prostorima. Valoviti tijek duboko reljefne površine nekad je bio moguć samo ručnom obradom i lakiranjem MDF ploče. Danas RAUVISIO Wave površina pruža jednak dojam i to bez ručne obrade, čime se štedi dosta vremena i novca u izradi.

Ako u kuhinji doista puno kuhate, vrlo su praktične RAUVISIO Akril površine, koje nude ekonomičnu i kvalitetnu alternativu lakiranim površinama. Bez obzira radi li se o visokom sjaju ili mat površinama ovi se laminati koriste za izradu fronti namještaja u kuhinjama, kupaonicama i poslovnim prostorima i imaju rubovi koji se obrađuju podudarnim dekorom radi postizanja trajnog i bešavnog izgleda gotove ploče. Inače, laminat se jednostrano aplicira na podlogu MDF-a od 18 mm. Druga strana ploče je bijeli melamin.

2. MEHANIZMI I NOVE TEHNOLOGIJE

Primjerice, kuhalo za vodu koje pokrećete sa svog smartphonea iz kreveta, ili uređaj koji vam na njega javlja čega fali u frižideru... Još neki dan zvučalo je kao znanstvena fantastika, ali danas je stvarnost, i to u nekim slučajevima ne preskupa.

LETROH PROFIL

Letroh je inovativan profil koji omogućuje postavljanje i pozicioniranje utičnica, rasvjete i raznih dodatnih uređaja na profil bez ikakvog alata, bez električarskih i zidarskih radova. Vrlo je fleksibilan s potpuno proizvoljnim naknadnim razmještajem utičnica i odvojenim upravljanjem s rasvjetom.

Istovremeno korištenje uređaja na profilu moguće je paralelnim povezivanjem uređaja na bilo koju od tri integrirane faze, u ukupnoj snazi od 11 kW.

DIZAJN I MATERIJALI

Jednostavan dizajn ultra-tankog profila estetski odgovara svakom dizajnu, kojem je moguće prilagoditi i završnu obradu profila, kutova, spojeva i svih ostalih dodataka, izrađenih od ekstrudiranog aluminija anodizirane površine u standardnim završnim obradama: satensko srebrne, polirano srebrne i bijele.

PRIMJENA

Profili su pogodni za ugradnju u kuhinjama, radi diskretne rasvjete i proizvoljne pozicije utičnica u koje se uključuju manji kuhinjski uređaji. Vrlo atraktivna LED rasvjeta ambijentalno osvjetljava radnu ploču i oblogu zida, a često je glavni ukras uzglavlja kreveta u spavaćim sobama, ali i uredskih i poslovnih prostora. Profil se koristi i kao nosač raznih polica i reflektorskih rasvjetnih tijela.

KUHINJE BEZ RUČKICA I VISEĆI ORMARIĆI S PODIZNIM VRATIMA

Iako ovo ipak više ovisi o ukusu osobe koja uređuje kuhinju (primjerice, kuhinja u country stilu bez ručkica bi izgledala prilično smiješno), fronte bez ručkica su već dugo hit. Sustavi za otvaranje ormarića i ladica bez ručkica dovedeni su do savršenstva i ima ih više nego što možete zamisliti, a ovo su naša tri favorita.

Za visoke, dvodijelne fronte u gornjem ormariću - Podizni okov AVENTOS HF SERVODRIVE

Za male fronte u visokom i gornjem ormariću - Podizni okov AVENTOS HK-S TIP-ON

Podizni okov AVENTOS HK-XS TIP-ON

Za male preklope u visokom i gornjem ormariću

AVENTOS HK-XS zahvaljujući tankoj konstrukciji omogućava veliku slobodu pri oblikovanju u malim visokim i gornjim ormarićima primjerice iznad nape. Na taj je način moguće praktično opremiti i korpuse s manjom unutarnjom dubinom (min. 125 mm). Simetrični spremnik energije može se primijeniti jednostrano i obostrano. Ako se spremnik energije primijeni obostrano, onda je moguće realizirati i veće, teže fronte.

Tehnologija BLUMOTION omogućava blago i tiho zatvaranje. Uz pomoć sustava TIP-ON se preklopi bez ručki mogu mehanički otvoriti. Spremnik energije montira se bez alata uz pomoć CLIP mehanizma. Okov BLUM poznat je po kvaliteti i dugovječnosti.

4. UTIČNICA VERSAHIT DUAL

Zahvaljujući smanjenoj dubini od samo 40 mm, VersaHit utičnica je savršena za korištenje na kuhinjskoj radnoj ploči, ali i za ugradnju u namještaj, ormariće i stolove u spavaćim i dnevnim sobama, uredima i sličnim prostorima hotela i apartmana...

Utičnica je skrivena, a otvara se pritiskom na jednu od dvije tipke te pomicanjem poklopca.

Utičnica IP54 je vodootporna, što znači da svi elementi moraju biti zatvoreni.

5. NOVI DIZAJN LADICA

Ladica u ladici, vanjska s frontom od Compacta, unutrašnja sa stranicama od stakla

LEGRABOX LADICE M + C

Legrabox sustav osvojit će vas svojim jasnim linijama, jednostavnim dizajnom okvira i naglašenim linijama kao središnjim oblikovnim elementima.

Tanki dizajn

Bočne stranice koje su iznutra jednako ravne kao i izvana, a tanke tek 12,8 mm, savršeno se uklapaju u svaki namještaj. Pojedinačne komponente optimalno su međusobno usklađene i stvaraju lijepe prijelaze.

Fascinantna tehnologija

S novom LEGRABOX vodilicom koja se pričvršćuje na korpus, razvijen je novi sustav vodilica koji povezuje jednostavan dizajn s odličnom pokretljivošću. Već prilikom otvaranja na svakom se milimetru osjeća ta udobnost kretanja.

Potpuna opteretivost

LEGRABOX oduševljava i kad je u potpunosti izvučen i jako opterećen. Čak i vrlo široka ili teška izvlačenja kreću se besprijekorno zahvaljujući visokoj dinamičkoj opteretivosti od 40 i 70 kg.

Integrirana BLUMOTION S vodilica zaslužna je za blago i tiho zatvaranje.

Vanjska ladica s frontom od compacta
  • Ladica visine M
  • Montaža fronte moguća je bez korištenja alata
  • Moguće je 3-dimenzionalno podešavanje fronte u stranici
  • Stranice su tanke - 12,8 mm
UNUTRAŠNJA ladica sa staklenim stranicama
  • Ladica visine C (Legrabox free)
  • LEGRABOX free pruža slobodu individualnog oblikovanja primjenom različitih materijala, kao što su staklo, drvo ili kamen. Ta je mogućnost dostupna isključivo za frontu na izvlačenje visine C.
  • Montaža fronte bez korištenja alata
  • 3-dimenzionalno podešavanje fronte u stranici
  • Tanke stranice 12,8 mm
AMBIA-LINE
  • Novi sustav unutarnjih pregrada za LEGRABOX svojim elegantnim dizajnom okvira osigurava savršen red u svim područjima stanovanja.
  • Sustavi unutarnjih pregrada se sa svojim jednostavnim oblicima posebno se slaže sa sustavom LEGRABOX, elegantnim box sustavom uskih i ravnih stranica.
  • Okviri se mogu u trenu umetnuti i po želji pozicionirati. Sigurno uporište omogućuju magnetno fiksiranje i protuklizne nožice.
Ladica od Compacta – tanka fronta

Materijal za frontu ladice: Compact Saxum grafitno sivi s crnom jezgrom 8 mm

Legrabox ladica visine F s frontom od Compacta:

  • Ladica visine F
  • Montaža fronte bez korištenja alata 3-dimenzionalno podešavanje fronte u stranici Tanke stranice 12,8 mm
  • Ravan, jednostavni dizajn s jasnim oblicima i posebnom udobnosti kretanja Sinkronizirano lagano klizanje
  • S integriranom uklopnom tehnologijom BLUMOTION S za blago i tiho zatvaranje

Vrata od Compacta s okovom za tanke fronte

Materijal za vrata: Compact Saxum grafitno sivi s crnom jezgrom od 8 mm.

SPOJNICA ZA TANKE FRONTE TIP-ON
  • za tanke fronte od 8-14 mm
  • kut otvaranja 110 stupnjeva
  • trodimenzionalno namještanje fronte
  • brza i jednostavna montaža i demontaža zahvaljujući CLIP tehnici

Inovativni sustav za pričvršćivanje EXPANDO T postavlja nove standarde, a bušenje čašice nije potrebno, što je velika prednost kod tvrdih materijala.

Kuhinjska ladica
  • Legrabox ladica visine K + AMBIA-LINE
  • Ladica visine K
  • Montaža fronte bez korištenja alata 3-dimenzionalno podešavanje fronte u stranici Tanke stranice 12,8 mm
  • Ravan, jednostavni dizajn s jasnim oblicima i posebnom udobnosti kretanja Sinkronizirano lagano klizanje
  • S integriranom uklopnom tehnologijom BLUMOTION S za blago i tiho zatvaranje

Kuhinjska SMOČNICA u jednom ormaru - kolona

Vrhunska kvaliteta talijanske marke Sige testirana je na preko 50.000 otvaranja kolone. Sistem je namijenjen za pohranjivanje i organizaciju namirnica u kuhinjskom ormaru. Maksimalno štedi prostor, omogućava dobru preglednost i pristupačnost radi potpune izvlake okvira s košarama.

ZNAČAJKE: KOLONA SA SPOJNICOM 60 CONCRETE ORION
  • Potpuna izvlaka
  • 5 košara s punim dnom
  • Kapacitet opterećenja - nosivost 80 kg
  • Unutarnja visina korpusa 1880 m
  • U kombinaciji sa spojnicama od 155 stupnjeva s integriranim usporivačem (Donji i gornji sustav pričvršćenja vrata)
  • Košara moderno oblikovanih linija, elegantna s podom od imitacije betona (concrete orion)
  • Namijenjena za elemente širine 300,400,450,500 i 600 mm

6. KUHINJSKA LADICA S KOŠAROM ISPOD SUDOPERA

KOŠARA SOFT ISPOD SUDOPERA EL.900 SIGE ORION SIVA

  • potpuna izvlaka vodilice
  • zatvaranje košare sa usporivačem
  • nosivost 30 kg
  • namijenjena za elemente širine 600,800,900 i 1200 mm -male moderne kutije koje upotpunjuju prostor oko sudopera
Kuhinjska ladica sa sustavom za odvajanje opada 9XL
  • Legrabox ladica visine M
  • Ladica visine M
  • Montaža fronte bez korištenja alata 3-dimenzionalno podešavanje fronte u stranici Tanke stranice 12,8 mm
  • Ravan, jednostavni dizajn s jasnim oblicima i posebnom udobnosti kretanja Sinkronizirano lagano klizanje
  • S integriranom uklopnom tehnologijom BLUMOTION S za blago i tiho zatvaranje

Kolekcija za odvajanje otpada sustava 9XL je posebno patentirana kolekcija kanti, ekstra velikog kapaciteta, namijenjenih za velike ladice širine od 400 mm do 1200 mm. Opremljena je maksimalnom veličinom posuda i idealna za odvajanje robusnijeg otpada poput staklenih i plastičnih boca, konzervi, kartonske ambalaže od hrane i sl.

Sistem kanti dolazi u modernoj Orion Gray boji i u dvije različite dimenzije. Modularni umetci različitih dimenzija kanti optimiziraju uporabu prostora unutar kuhinjske ladice. Proizvod se može opremiti s plastičnom posudom s unutrašnjim pregradama za organizaciju proizvoda za čišćenje koju je moguće nositi po kućanstvu. Moguća je varijanta kanti sustava 9XL s poklopcem za automatsko otvaranje, koji se pričvršćuje na stranice ormarića.

Prednosti

  • Odlično i higijensko rješenje za vaš otpad, jednostavno se montira u ladicu širine 900 mm
  • Ukupni volumen sustava je 63L, sastoji se od tri kante s poklopcima (26 L + 11 L + 26 L)
  • Ne upija mirise, izrađen od kvalitetne plastike
  • Sustav dolazi s pregradama za organizaciju tako da se može koristiti i za spremanje sredstava za čišćenje te ostalih sredstava koje držite „dalje od očiju“
  • Sustav dolazi i u varijanti za ladicu od 600 mm
MYZYME sistem raspršivanja

9XL linija može se integrirati s posebnim patentiranim poklopcem koji, zahvaljujući posebnoj enzimskoj tekućini MYZYME, omogućuje eliminaciju neugodnih mirisa. Poklopac je dostupan pojedinačno ili u sklopu kompletiranog sistema kanti za ladicu.

MYZYME enzimska tekućina je bez mirisa i od potpuno prirodnih sastojaka. Raspršujući MYZYME tekućinu svakodnevno po organskom otpadu, trajno se eliminiraju neugodni mirisi vlažnog organskog otpada.

via GIPHY

7. RASVJETA U KUHINJI

Rasvjeta je izuzetno bitna stavka u svakom interijeru. Osim što mora osvjetljavati prostor i izgledati lijepo, vaša rasvjeta mora biti i praktična te vam olakšavati život. U kuhinji to znači da mora biti otporna na dim i vlagu cijelom svojom dužinom te da se mora moći lako očistiti. Trebali biste se pobrinuti i da rasvjeta u prostorima koji se ovako često koriste bude energetski učinkovita.

RASVJETA EDGE LED PROFIL ZA STAKLENE POLICE 450 mm, HB
  • Jednostavno i cjenovno prihvatljivo rješenje za osvjetljavanje staklenih polica unutar kuhinjskih elemenata
  • Odgovara za debljinu staklenih polica 6-8 mm
  • Edge rasvjeta daje lagano ambijentalno svjetlo koje se uklapa u dizajn svake kuhinje
RASVJETA LARA SLS LED
  • Iznimno jaka LED rasvjeta (3 W) bez vidljivih dioda, s mogućnošću zatamnjenja
  • Adekvatna za ugradnju iznad radnih ploča ili u elemente sa staklenim policama i frontama - Osim standardne ima i mogućnost poravnate ugradnje
RASVJETA TRIOTONE HYPE

TrioTone Hype je jedno rasvjetno tijelo s tri boje svjetla: tople, prirodne i hladne bijele boje LED-a, koja se može odabrati određenom pozicijom prekidača na poleđini lampe.

Savršenim pozicioniranjem na donjoj strani gornjih kuhinjskih elemenata, osigurava se dovoljno osvjetljenja na radnoj površini u vašoj kuhinji.

Kod planiranja osvjetljenja, preporučuje se ugradnja 2-3 rasvjetna tijela na svakom metru. Učinak osvjetljenja je konusna zraka.

Visoka kvaliteta pri ugradnji rasvjetnih tijela u korpusu elemenata omogućava veliku fleksibilnost. Posebno je zanimljiva mogućnost promjene izbora osvjetljenja na licu mjesta i nakon instalacije LED rasvjetnih tijela jednostavnim izborom druge nijanse bijele boje.

Svojstva

  • Jedinstvena lampa koja ima mogućnost mijenjanja boje svjetla (hladno, toplo, neutralno), podešavanjem prekidača na stražnjoj strani - Osim standardne ima i mogućnost poravnate ugradnje
  • Debljina od svega 13,5 mm daje moderan izgled
RASVJETA ARROW
  • Moderno dizajnirana radna rasvjeta visokog intenziteta i širokog kuta svjetlosti čime se postiže optimalna osvijetljenost
  • Vrlo tanak i diskretan profil od samo 13 mm
  • LED diode imaju jedinstvenu konfiguraciju difuzera koji jednako distribuiraju svjetlost (SLS – bez vidljivih LED točki)
  • Mogućnost zatamnjenja s priloženim senzorom.
RASVJETA SIGMA LED SAVITLJIVA TRAKA
  • Inovacija na tržištu - fleksibilna led traka koja se može lomiti pod kutevima bez potrebe rezanja.
  • Brzo se i jednostavno lijepi za podlogu
  • Jednostavno rješenje za ambijentalno ukrašavanje kuhinje
  • 3,6W/m
RASVJETA SOLUS BATERIJSKA LAMPA
  • Jednostavna baterijska lampa posebno kreirana za osvjetljavanje ormara i unutrašnjosti elemenata
  • Dolazi s integriranim PIR senzorom koji automatski uključuje svjetlo kada se vrata garderobe ili ormarića otvore
  • Proizvod dolazi bez kabela za lakšu instalaciju (instalacija za dvije minute)
  • Sadrži punjivu LI-ion bateriju koja ima vijek trajanja 5 mjeseci bazirano na dnevnoj potrošnji od 2,5 minute. Prosječno vrijeme punjenja je 3 sata

AKTIVIRAJTE SVJETLA POKRETOM

Senzor pokreta IR

Ugradnja u unutarnju stranu polica u ormarima i ugradbenim ormarima. Kada su vrata otvorena, sva spojena svjetla će se uključiti i ugasiti kada se vrata zatvore.

Svojstva

  • Maksimalna snaga: 250 W
  • Napon: 12 V, 24 V, 240 V
  • Raspon detekcije: 5 - 10 cm
  • Kabel: 2 m

8. SUDOPER WATERFALL

Kad visokokvalitetna izrada i dizajn pronađu zajednički jezik, rezultat su vrhunski proizvodi s izuzetnim osjećajem za detalje. Waterfall sudoperi imaju sva svojstva vrhunskih CRISTADUR® materijala. Svaki je sudoper izrađen i završno obrađen u procesu pojedinačne obrade.

Svojstva

  • Sudoper izrađen iz CRISTADUR® materijala vrlo je otporan, jednostavan za održavanje i dodatno ojačan.
  • Neporozna površina sudopera osigurava potpunu prirodnu antibakterijsku zaštitu.
  • Vrlo je jednostavnog modernog dizajna i dostupan u više boja.
  • Sudoper s jednim koritom i ocjeđivačem.
  • Širine je 86 cm, a namijenjen ugradnji u ormarić od 50 cm.
  • Moguće ga je ugraditi ispod, iznad ili u ravnini radne ploče.
  • Reverzibilan je, odnosno moguće ga je ugraditi lijevo ili desno.
  • Isporuka s kompletom sifona i daljinskim upravljanjem.

9. ZELENI VERTIKALNI VRT

Želite li unijeti u svoj dom ili poslovni prostor malo zelenila koje ne morate održavati? Zeleni vrtovi na zidovima ili čak stropovima pravi su izbor! Zeleni vertikalni vrtovi, tzv. zeleni zidovi, transformiraju životne i radne prostore u zelene oaze koje opuštaju, smiruju i uljepšavaju svakodnevicu te svakom interijeru podižu ambijentalnu vrijednost.

Zelena arhitektura već je neko vrijeme izuzetno popularna u urbanim sredinama, s primjenom na najrazličitije načine. No užurbana je svakodnevica postavila i dodatan zahtjev - minimalno održavanje interijera!

U odnosu na KLASIČNE biljke u kući ili uredu zeleni zidovi, imaju nekoliko prednosti:
  • jednom kad se ugrade, nije ih više potrebno održavati
  • nisu štetni za zdravlje, jer ne privlače na sebe kukce i bakterije
  • vrlo su otporni na razne klimatske uvjete
  • mogu se dizajnirati prema željama kupca

Zeleni zidovi izuzetno su pogodni za interijere u hotelskim kompleksima, restoranima, barovima, trgovačkim centrima, zdravstvenim ustanovama, wellnessima, raznim uredima i izložbenim prostorima, itd.

Svaki se zid izrađuje prema željama kupaca, te priprema na više ploča koje se jednostavno montiraju, jedna uz drugu, na gotovo sve vrste podloga: zidovi, stropovi, namještaj i sl.

Proizvod je klasificiran kao “ECO-FRIENDLY” i “KIDS-FRIENDLY”, 100% prirodan, a dobiva se procesom stabilizacije.

Zeleni zid ne treba zalijevati, nije potrebno svjetlo ni prehrana dugi niz godina, bez straha da će uvenuti. Što se tiče optimalnih uvjeta, najvažnije jest da instalacija ne smije biti direktno izložena sunčevim zrakama i ne smije se nalaziti na ispuhu klime. Ako dođe do oštećenja na nekom dijelu zida, zamijeni se samo oštećeni dio i na ovaj način životni vijek zida može biti jako dug.

Zeleni zidovi su 100% prirodne biljke, ali nisu žive i spadaju u kategoriju dekoracija. U takvom stanju ne utječu na alergije, nisu podložne parazitima, bakterijama i sl. Dakle, zeleni zidovi potpuno su adekvatni za ozelenjavanje svih interijera, čak i zdravstvenih ustanova.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
19. travanj 2024 15:51