Savršena kulisa za božićni dekor

U posjetu toplom domu Ive Duduković

Evo kako izgleda glamurozna božićna idila!

Kreativan tim iz studija Eventastic dekorirao je blagovaonski stol u stanu Ive Duduković, koji je svojom toplinom i ljepotom bio nadahnuće sam po sebi te poslužio kao savršena kulisa.

Svaki put osmisle nešto neočekivano i nesvakidašnje. Radili su zabave u dvorcu, na krovu, na plaži, u šumi, uz bazen... angažirali su trbušne plesačice, imitatora Elvisa Presleyja i umjetnice koje oslikavaju kanom... No, Božić je poseban, stoga i prigodne zabave koje tim iz studija Eventastic organizira u vrijeme adventa moraju biti u čarobnom, blagdanskom duhu, da se svatko osjeća dobro, bezbrižno i voljeno.

Sve to osjetili smo u stanu Ive Duduković u Zagrebu koji je za ovu priliku posebno uredio upravo studio Eventastic, a riječ je o onom istom stanu koji smo predstavili prije godinu dana i opet mu nismo mogli odoljeti... Toliko je jednostavan, udoban, topao... I zaista je savršena kulisa za božićni dekor. A što nam to točno predlaže studio Eventastic? Prije svega, ručno izrađene, unikatne i osobne detalje.

- Svake godine trudimo se unijeti nešto novo. Ove godine oslikavale smo tanjure i izrađivale personalizirane jastučnice. No svaka blagdanska ideja počiva na osnovama i klasici koju nosimo u sebi još iz djetinjstva. Naš ovogodišnji stol je jednostavan, ali opet s dovoljno detalja da probudi maštu. Zelenilo hibiskusa i šišarke dali su onu prirodnu notu, dok smo glamur unijele zlatnim tanjurima, raskošnim priborom za jelo i brojnim svijećama.

Poseban detalj svakako su prozirni tanjuri koji na sebi imaju poruke pa ako servirate hranu na tanjur, netko će se jako obradovati kad završi s jelom - kažu sa smiješkom i dodaju kako su otisnute kartice s imenima i menijem te kartice s prvim početnim slovom svakog gosta, koje su ručno dorađene zlatnom folijom. Tu je i oslikan jastuk s monogramom obiteljskog prezimena i prišivenim praporcima.

Općenito govoreći o božićnim dekoracijama, prostorije se, kažu, najčešće ukrašavaju vjenčićima od borovine, jele, imele, božikovine ili lovora... kite se jelke, dodaju se lampice, a stolovi su ukrašeni svijećama i mirišljavim detaljima.

KAKO OSLIKATI TANJURE

Tanjuri se mogu oslikati u svakom kućanstvu tako da se željena riječ ili poruka otisne na papir, ali zrcalno te se stavi na gornji dio tanjura, ali da gleda prema dolje. S donje strane tanjura polako iscrtavajte bojom za staklo po konturama otisnutih slova. Ako ne želite da bude trajno nego samo za jednu večer, onda oslikajte flomasterima na bazi krede koji će se oprati pri prvom doticaju s vodom. Za mališane možete napisati imena ili nacrtati omiljenog junaka i slično. Ovakav tanjur može biti i divan poklon.

RECEPT ZA PUSLICE

Napravite jednostavne puslice i upakirajte ih što neobičnije. Tako neće biti samo dobar dodatak vrućoj čokoladi nego i slatki darak. Za 100 puslica potrebna su tri bjelanjka, 20 dkg šećera u prahu, sok od pola limuna i malo soli. Prvo dobro umutite bjelanjke i postupno dodajte šećer i ostale sastojke (ako želite puslice u boji, sada dodajte boju). Nažalost, sad vas čeka dulje miksanje dok smjesa ne postane potpuno čvrsta i ljepljiva, odnosno dok se šećer u potpunosti ne otopi... samostojeći mikseri su od velike pomoći.

Foto: Berislava Picek/Hanza Media

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
11. travanj 2024 21:58