Dom koji osvaja jednostavnošću

Udoban, a ima svega 20 kvadrata

 

U četvrti Vasastan u Stockholmu u Švedskoj smješten je ovaj mali, ali topao stan koji se prostire na samo 20 četvornih metara prostora i osvaja jednostavnošću.


Prva prostorija u koju se ulazi veliki je hodnik. Hodnik vodi prema prostoru za odlaganje stvari i toaletu koji je odvojen od tuša. Toalet je malog tlocrta, s bijelim pločicama i higijenskim potrepštinama skrivenim u drvenom ormariću izrađenom od svijetlog drveta i postavljenom iznad školjke. Odmah do toaleta je prostor s tušem, a nasuprot su perilica i sušilica.


U glavnoj i jedinoj prostoriji uz prozor smješten je krevet za jednu osobu šarmantnog zaglavlja koji podsjeća na neka prošla vremena. Prozorska klupica u malom prostoru djeluje i kao pomoćni noćni ormarić sa svjetiljkom i sitnicama, poput knjiga i budilice. Nasuprot kreveta smješten je mali radni stol s visokim barskim stolcem. Zajedno funkcioniraju kao prostor za objedovanje i rad.


U prostoriji je i mala kuhinja s bijelim kuhinjskim ormarićima s dovoljno prostora za pripremu obroka. Zid kuhinje obložen je malim sivim kvadratnim pločicama mramornog uzorka. U uglu prostorije smješten je visoki zakrivljeni kamin izveden u bijeloj boji kako bi se uklopio s ostatkom interijera. Uređenje prostora je pročišćeno i minimalističko da se ne bi dodatno zatvorio ionako mali prostor.





Izvor: Esny.se

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
19. travanj 2024 15:20