Profil

Upoznajte Lidiju Kraševac, autoricu predivnih adventskih vijenaca

Adventski vijenac u kantici ili drvenoj kutiji pravi je hit!

Lidija Kraševac, kao i velik broj kreativaca koji su nezaposleni, odlučila je svoj hobi pretvoriti u posao. Bavi se izradom adventskih vjenčića, božićnih stolnih aranžmana, vjenčića za vrata i svijeća, a tijekom godine i nakita (ogrlice, narukvice, naušnice) od poludragog kamenja, riječnih bisera i češkog kristalnog stakla. Mi smo se uputili kod Lidije zbog asortimana za nadolazeće blagdane, a posebno su nas se dojmili maštoviti adventski vijenci u kanticama, kutijicama, ali i oni klasičnog kružnog oblika.

Sistem pokušaja

– Prije desetak godina, nezadovoljna ponudom i izgledom adventskih vijenaca koji su se tada nudili, počela sam prvo za sebe, a onda i za prijateljice izrađivati vjenčiće. Istodobno sam se zainteresirala za izradu svijeća te su moji radovi tada počeli poprimati malo drugačiji izgled. S vremenom se krug zainteresiranih za moje radove počeo širiti. Danas iz zdravstvenih razloga malo manje izrađujem svijeće, ali se trudim da one koje izrađujem budu drugačije od ostalih.

Najbolje komentare dobivaju ove s noticama i stihovima božićnih pjesama, a način na koji ih otiskujem na svijeće ostaje moja mala tajna – smije se Lidija. Što se tiče metoda izrade, Lidija je, kao i većina kreativaca, počela raditi samostalno i iz ljubavi, a metoda je dobar stari sistem pokušaja i pogrešaka sve do rezultata koji joj se svidi.

– Za izradu jednog aranžmana ili vijenca treba mi od 30 minuta do sat vremena ili više, ovisno o veličini, vrsti i mojoj trenutačnoj inspiraciji te o želji kupca. Vijence izrađujem od prirodnih materijala kao što su slama, mahovina, brezine šibe i čempres, a posljednjih godina i od vatelina koji je odlično prihvaćen jer je mekan, nježan i asocira na zimu i snijeg. Aranžmane radim i u metalnim kanticama, posudama od terakote ili drva – priča nam simpatična Lidija i dodaje da je moguće naručiti i personalizirani aranžman bez ikakvih ograničenja u boji, veličini, izgledu svijeća, obliku i formi predmeta.

Rok isporuke tri dana

Cijene se kreću od 150 do 250 kuna, a rok isporuke je do maksimalno tri dana. U Zagrebu, ako je potrebno, dostavlja na adresu, a izvan Zagreba šalje poštom. Narudžbe i upite mogu se slati na e-mail Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite., Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite., ili Facebook stranici Adventski vijenci & nakit by Lidija.

Foto: Sandra Šimunović/Hanza Media

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
20. travanj 2024 21:45