Čaroban blagdanski ugođaj

Vodimo vas u predivnu drvenu kuću u Mrkoplju

 

INFO: Šumska vila, Mrkopalj
POVRŠINA: 170 m2
ARHITRKT: Marko Franković, MF arhitekti
KONTAKT: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite., Facebook - Šumska vila

Šumska vila je dvoetažna montažna kuća za odmor smještena na uzvisini s prekrasnim pogledom na mjesto Mrkopalj i skijalište Čelimbašu. Napravljena je od drvenih laminiranih trupaca finskog bora debljine 220 mm. Riječ je o utočištu koje se nalazi u netaknutoj prirodi s pogledom na Mrkopalj i skijalište Čelimbašu.

Već i sam njezin naziv odaje da je riječ o vikendici koja predstavlja svojevrsni bijeg od stvarnosti pa smo upravo u njoj odlučili smjestiti božićnu priču.

Iako smo je snimali u proljeće, kada je njezin ambijent ipak nešto drugačiji, već smo se tada potajno nadali kako ćemo je opet posjetiti, ovaj put s nekim posve drugim povodom: da u njoj snimimo naš veliki božićni editorijal. A kada su nam vlasnici, Petra i Josip Čubranić, potvrdno odgovorili na naš upit, praktično ni ne znajući u što se upuštaju, brzo smo obišli sve domaće trgovine, probrali ono najbolje od božićnih ukrasa i dekoracija te se zaputili u Gorski kotar.

Stigli smo u dogovoreno vrijeme s tri nakrcana automobila, a zbog strmog prilaza kući vlasnik Josip je čak sedam puta svojim automobilom prevozio sve naše stvari gore-dolje. I onda je krenula naša božićna priča. Pripremili smo niz setova, inspiracija i ideja kako u svoj dom unijeti pravu blagdansku atmosferu: kako okititi drvce, zamotati darove, dekorirati dnevni boravak, kuhinju, odnosno blagovaonski stol pa čak i spavaću sobu za Badnjak i Božić, a sve to popratili smo korisnim, praktičnim i zanimljivim savjetima kojima je cilj olakšati pripreme i dati vam ideje što sve i kako možete napraviti odbrojavajući 24 sata do Božića.

Iako nam je kuća poslužila kao savršena kulisa, za onu idiličnu situaciju, o kojoj većina nas sanja kada je u pitanju Božić, pobrinula se, eto, viša sila. Ne biste vjerovali, ali drugi dan snimanja pao je snijeg, kao da je netko ili nešto načuo naše misli da bijeli Božić daje onu pravu, začaranu, radosnu i svetu atmosferu, kakva i priliči našem najveselijem blagdanu. Mi smo definitivno uživali stvarajući ovaj Božić, a nadamo se da ćete i vi. Sve najbolje vama i vašim obiteljima!

Kuću za Božić stilizirala: Danijela Kovačević

Sve informacije o kući pogledaj ovdje.

Foto: Berislava Picek

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
13. travanj 2024 00:57