tržište nekretnina

ZANIMAJU VAS CIJENE NEKRETNINA NA JADRANU Uoči ljetne sezone proučili smo ponudu!

Cijene apartmana U Jelsi 600, a u Dubrovniku čak 6000 eura po kvadratu

Što se više približava vrijeme ljetnih godišnjih odmora, sve više primamo upite o apartmanima na Jadranu. Neki razmišljaju o kupnji, a neki o najmu, no sve ih zanima kako se kreću cijene, u kojim je gradovima došlo do porasta cijena te kakva je ponuda u pojedinim gradovima.Odgovore na sva ta pitanja doznali smo od Tamare Grgat s portala za nekretnine Prvi Kvadrat.

-Najtraženije lokacije su Rovinj, Poreč, Umag, Dubrovnik, Split i sve popularniji Zadar radi sve boljeg sadržaja u turističkoj sezoni. Velika potražnja za stanovima u tim gradovima nikako ne iznenađuje s obzirom na to da su oni na visokoj listi želja domaćih i stranih potencijalnih kupaca koji tamo traže nekretnine za odmor. Na portalu imamo veliku ponudu apartmana za prodaju, a sve više dobivamo i oglase za najam. Za razliku od unutrašnjosti Hrvatske, na obali prevladava novogradnja, a apartmani su ili neopremljeni ili minimalistički uređeni - kaže Tamara Grgat.

PRODAJA

Govorimo li o prodaji, ističe nekoliko oglasa iz ponude, od najskupljeg do najpovoljnijeg. Najvišu cijenu ima Dubrovnik, gdje cijena apartmana površine 130 četvornih metara iznosi visokih 870.000 eura. Slijedi Turanj, pored Filip Jakova, gdje se nalazi predivan apartman površine 50 kvadrata uz samu obalu, a upravo zbog takve lokacije cijena iznosi 2400 eura po četvornom metru. Jedan od apartmana prosječne cijene nalazi se u Makarskoj, a cijena po kvadratu iznosi 1800 eura, s tim da površina apartmana iznosi 122 kvadrata. Jedan od jeftinijih apartmana površine 97četvornih metara, iako vrhunske kvalitete i modernog dizajna, nalazi se u Šibeniku s cijenom od samo 1200 eura po kvadratu. Daleko najjeftiniji apartman može se pronaći u Jelsi u neposrednoj blizini mora. Apartman je površine 91 kvadrat, a cijena iznosi samo 671 euro po kvadratu. Usporedbe radi, za dvostruku cijenu može se kupiti novosagrađeni apartman na Pagu, koji tek treba opremiti namještajem.

NAJAM

Govorimo li o najmu apartmana, uz uvjet da se na portalu Prvi Kvadrat nudi najam apartmana na period od mjesec dana, prvo mjesto na ljestvici naj-skupljih zauzima apartman od 125 četvornih metara u Čižićima, za koji se traži 4000 eura za mjesec dana. Riječ je zapravo o kući podijeljenoj na dvije etaže, a osim predivne terase, u oglasu se ističe i vrt te plaža u neposrednoj blizini. Apartman prosječne cijene može se pronaći u Istri u Bašaniji od 590 eura mjesečno ili u Trogiru i Opatiji od 600 eura. Najpovoljniji najam na Prvom Kvadratu može se pronaći u Ičićima u blizini Opatije, a cijena iznosi 220 eura za mjesec dana. Apartman je lijepo uređen, namještaj je nov i moderan.

Kako jednostavno i brzo koristiti tražilicu za nekretnine Prvi Kvadrat saznaj OVDJE

Na karti koja je sastavni dio tražilice Prvi Kvadrat pogledajte koliko se nekretnina prodaje u blizini, usporedite im cijene i saznajte sve što možete, a možete puno. Uštedite si vrijeme, budite efikasni i iskoristite sve mogućnosti tražilice Prvi Kvadrat.

Pročitaj više o temi na stranici Moj prvi kvadrat.

Foto: EPH, Prvi Kvadrat

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
16. travanj 2024 12:15