K1 i Boks

Anthony Joshua prognozirao povijesni meč između Furyja i Usyka: ‘Moram reći da će on pobijediti‘

Anthony Joshu

 JAMES FEARN/PPAUK/SHUTTERSTOCK EDITORIAL/PROFIMEDIA James Fearn/ppauk/shutterstock Editorial/profimedia
Bivši dvostruki svjetski prvak dao je prednost čovjeku koji ga je dvaput nadboksao

Za točno 20 dana boksačka bi publika diljem svijeta konačno trebala doći na svoje i gledati obračun dvojice najboljih teškaša današnjice, Tysona Furyja i Oleksandra Usyka, u povijesnom meču za ujedinjenje svih "heavyweight" titula. Posljednjih tjedana javnim se prostorom višestruko množe stručne analize i prognoze na račun te borbe, a među posljednjima je svoje viđenje iznio Anthony Joshua.

"Borio sam se s Usykom tako da mogu govoriti samo o iskustvu kojeg sam stekao protiv njega. Fenomenalan boksač, sve radi savršeno i vjerujem da će odraditi dobar posao", rekao je bivši dvostruki svjetski prvak u razgovoru za TalkSPORT pa nastavio: "Nikada nisam boksao s Furyjem stoga ne mogu govoriti o tome kakva će biti njegova izvedba ili kako je to sučeliti se s njim. Na temelju onoga što znam moram reći da će Usyk pobijediti".

Podsjetimo, Joshua je s Usykom prvi puta boksao krajem rujna 2021. godine u Londonu, kada ga je ukrajinski boksač u potpunosti nadboksao i pobijedio jednoglasnom sudačkom odlukom, te od njega preuzeo IBF, WBA i WBO pojaseve svjetskog teškaškog prvaka. Jedanaest mjeseci kasnije ponovno su odmjerili snage, u revanšu na saudijskom tlu, no Usyk je opetovano dokazao da svojim boksačkim kvalitetama predstavlja neosvojivu tvrđavu za "AJ"-a, te na koncu slavio podijeljenom sudačkom odlukom i tako obranio titule.

Linker
29. travanj 2024 20:08