SVE NA DUŽI ROK

AD PLASTIK SKLOPIO POSLOVE KOJI ĆE IM DONIJETI 100 MILIJUNA EURA PRIHODA Najveći ugovor sklopili s Fordom, radit će i za PSA grupu i Renault

Pogon AD Plastika
 Božidar Vukičević / HANZA MEDIA

Solinska tvrtka AD Plastik izvijestila je u petak o novim poslovima koji bi u idućim godinama donijeli tom proizvođaču automobilskih dijelova prihode od oko 100 milijuna eura.

AD Plastik osvojila je nominaciju za proizvodnju bočne zaštite blatobrana i ukrasne zaštitne obloge vrata za novo Fordovo mini SUV vozilo i za proizvodnju vodilica prozora za više vozila PSA Grupe s početkom proizvodnje u 2019., odnosno 2020. godini. Očekivani prihodi AD Plastika za Fordovu nominaciju u osmogodišnjem periodu trajanja projekta su 80 milijuna eura, dok su oni od nominacije za PSA Grupu 12,8 milijuna eura u šest godina.

Iako se AD Plastik većim dijelom oslanja na Europu, tvrtka je osvojila nekoliko nominacija i na ruskom tržištu. Tako je AD Plastik Kaluga osvojila nominaciju za proizvodnju rukohvata za VW Polo i VW Rapid u trajanju od sedam godina s početkom u 2019. Također su osvojili i nominaciju za proizvodnju rešetki za Renault - početak projekta planiran je za 2020. godinu, a predviđeno trajanje proizvodnje je tri godine.

Osim toga, dogovoren je i posao proizvodnje dijelova eksterijera s Renaultom Rusija za vozila Logan Sandero, Stepway i Duster faza 2 koji su, osim ruskom, djelomično namijenjeni i brazilskom tržištu. Taj će posao trajati četiri godine, a AD Plastik Grupa će s proizvodnjom krenuti sljedeće godine. Od nominacija na ruskom tržištu predviđen je prihod od 8,3 milijuna eura.

Nove vijesti nisu promijenile raspoloženje investitora na burzi te je cijena dionice pala za 0,26 posto u odnosu na prethodni dan, uz promet od 169.000 kuna.

Podsjetimo, AD Plastik Grupa u 2017. godini ostvarila je rast poslovnih prihoda za 16,15 posto na 1,09 milijardi kuna, dok je neto dobit dosegla rekordnu razinu od 68,24 milijuna kuna.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. travanj 2024 00:20