BOLJA SURADNJA

AD Plastik stekao status posebnog poreznog obveznika: 'To će doprinijeti većoj transparentnosti poslovanja'

Pogon AD Plastika
 Božidar Vukičević / HANZA MEDIA

AD Plastik je u Središnjem uredu porezne Uprave u Zagrebu potpisao Sporazum o stjecanju posebnog statusa poreznih obveznika i tako postao još jedna kompanija u Hrvatskoj koja se pridružila ovoj inicijativi. Za poreznog obveznika to znači pravovremeno podmirenje poreznih obveza, pravovremeno podnošenje poreznih prijava i izvješća, osiguravanje sustava unutarnje kontrole te unutarnje i vanjske revizije.

„Na ovaj način želimo istaknuti kako je Porezna uprava naš partner, a AD Plastik je potpisivanjem Sporazuma preuzeo obaveze i odgovornosti koje će doprinijeti većoj transparentnosti poslovanja što je jedan od naših važnijih ciljeva. Ovo je samo završna faza procesa koji se dugo pripremao i kojem su prethodile mnoge operativne radnje, a sami sporazum osigurat će pravovremeno smanjenje poreznih rizika kojima upravljamo mi i Porezna uprava“, izjavila je Sanja Biočić, članica Uprave AD Plastika zadužena za financije, računovodstvo, kontroling i informatiku.

Poreznoj upravi se omogućava cjeloviti uvid u sve bitne činjenice i okolnosti iz kojih proizlaze porezne obveze ili porezni rizici. Porezni obveznik dostavlja svoje prijedloge i stajališta o poreznim pitanjima i njihovim eventualnim posljedicama.

„Sklapanjem sporazuma uspostavlja se bolja i kvalitetnija suradnja poreznih obveznika i Porezne Uprave koja se temelji na međusobnom povjerenju i razumijevanju. Na ovaj način porezni obveznik pravilnom primjenom poreznih propisa smanjuje svoje porezne rizike, što poslovanje jednoj i drugoj strani čini jednostavnijim.“, rekao je ravnatelj Porezne uprave Zdravko Zrinušić.

Porezna uprava pružat će savjete i smjernice te davati mišljenja poreznim obveznicima te se češće savjetovati s njima o važnim poreznim pitanjima.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
22. travanj 2024 13:23