Istraživanje i razvoj

AD Plastik za razvoj nove tehnologije dobio 19,6 milijuna kuna iz EU fonda

Pogon AD Plastika
 Božidar Vukičević / HANZA MEDIA

U sklopu podrške razvoju domaćih centara kompetencija, AD Plastiku je dodijeljena potpora u iznosu 19,6 milijuna kuna bespovratnih sredstava iz fondova Europske unije za projekt istraživanja i razvoja tehnologije bojenja interijera. To je oko 30 posto ukupnog ulaganja u istraživanje ove tehnologije.

Projekt traje 45 mjeseci, a dobivena sredstva omogućit će razvoj nove tehnologije unutar AD Plastik Grupe koja će biti generator rasta prodaje u srednjoročnom razdoblju.

„Dobivena sredstva znače istraživanje i razvoj nove tehnologije bojenja interijera, što će omogućiti proširenje proizvodnih kapaciteta, otvoriti nova radna mjesta, osigurati rast prihoda kroz povećanje izvoza i unaprjeđenje konkurentnosti“, izjavio je Marinko Došen, predsjednik Uprave AD Plastik Grupe prilikom preuzimanja odluke o financiranju.

Odluke o financiranju dodijeljene u okviru javnog poziva Ministarstva gospodarstva, poduzetništva i obrta u sklopu projekta Povećanje razvoja novih proizvoda i usluga koje proizlaze iz aktivnosti istraživanja i razvoja.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 15:30