StoryEditor
PRODAJA ZEMLJIŠTA

ADRIA POLYMERS NOVI VLASNIK DIJELA ZEMLJIŠTA DINA PETROKEMIJE Za 17,5 milijuna kuna kupili su 266 tisuća četvornih metara u Omišlju

Detalj iz tvorničkog pristaništa u kompleksu u Omišlju
 Tom Dubravec / CROPIX

Tvrtka Adria Polymers uplatila je za oko 266.000 četvornih metara zemljišta u kompleksu Dina Petrokemije u Omišlju 17,5 milijuna kuna pa je riječki Trgovački sud u petak odredio da se zemljište koje je pripadalo tvrtki Piros u stečaju preda u posjed novom vlasniku.

Piros je uz Ćuf jedna od tvrtaka-kćeri Dina Petrokemije. U njegovu vlasništvu bilo je oko 266.000 četvornih metara zemljišta u kompleksu Dine koje je u ovršnom postupku prodano tvrki Adria Polymers.

Oko 300.000 četvornih metara zemljišta na kojemu se predviđala gradnja kopnenog LNG terminala vlasništvo je, pak, Ćufa. Stečajni postupak u Ćufu otvoren je sredinom ožujka na Trgovačkom sudu u Zagrebu, a ispitno i izvještajno ročište zakazano je za 6. lipnja.

Prodaje se i zemljište Dina Petrokemije u stečaju pa će se prva javna dražba za oko milijun četvornih metara ograđenog zemljišta Dine održati na Trgovačkom sudu u Rijeci 25. travnja po procijenjenoj vrijednosti od 400,7 milijuna kuna.

Vrijednost nekretnine koja se sastoji od više manjih parcela i na kojima se nalaze dva nekad značajna pogona u kojima nema proizvodnje, moći će se konačno utvrditi na ročištu za dražbu. No, nekretnina se ne može prodati ispod dvije trećine utvrđene vrijednosti, tj. ne za manje od 267,1 milijun kuna.

Razlučni vjerovnici Dina Petrokemije su Gasfin, koji je vlasnik Adria Polymersa, a otkupio je potraživanja austrijske banke prema Dini te HBOR, Republika Hrvatska, HEP Opskrba i HEP ODS.

Stečaj nad Dina Petrokemijom otvoren je u srpnju 2015., a obustavljen i zaključen u lipnju 2016. godine, jer stečajna masa nije bila dovoljna za pokriće troškova postupka. Tvrtka je u rujnu 2016. godine brisana iz sudskog registra.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
17. lipanj 2020 14:08