POMAŽE KLIJENTIMA

Banka ugroženima oprašta kamate na kredite

Gunja, 060614.Mjestani Gunje i brojni volonteri iz cijele Hrvatske ciste mjesto od posljedica poplave.Na fotografiji: ulice Gunje zatrpane smecem iz poplavljenih kuca.Foto: Vlado Kos / Cropix
 Vlado Kos / CROPIX / copyrighted

ZAGREB - Hrvatska poštanska banka (HPB) objavila je danas kako neće obračunavati kamate na kredite stanovnicima s poplavljenog području za vrijeme moratorija na otplatu njihovih kredita, koji može trajati do 12 mjeseci.

Svojim klijentima s poplavljenog područja, navodi se u priopćenju, HPB oprašta kamate tijekom moratorija kako bi im pomogla u što skorijoj obnovi njihovih domova i imovine.

Ta je banka naime uvela i posebne uvjete za odobravanje moratorija za ugroženo stanovništvo, koji uključuju oslobađanje od plaćanja naknade, oprost kamata za vrijeme moratorija te produžetak roka otplate kredita za razdoblje moratorija neovisno o dobi korisnika kredita.

HPB će klijente obavijestiti o posebnim uvjetima za odgodu plaćanja kredita te ih pozvati da, ukoliko žele, zahtjev za moratorij predaju do kraja ove godine, a moratorij će se provoditi s prvim sljedećim dospijećem od datuma podnošenja zahtjeva.

Iz HPB-a podsjećaju i da su veće ranije donijeli i odluku o oslobađanju od plaćanja pojedinih naknada u poslovanju sa stanovništvom za klijente s poplavljenog područja u razdoblju od lipnja do prosinca ove godine.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. svibanj 2024 04:23