STEČAJ

Baotić: Sumnjam da se Pevec više može spasiti

Dva bivša Pevecova direktora i dalje sumnjaju u spas tog trgovačkog lanca
 Biljana Gaurina / CROPIX

ZAGREB - Josip Baotić, konzultant koji je mjesec dana bio direktor posrnulog trgovačkog lanca Pevec, sumnja da će Zdravko i Višnja Pevec uspjeti do kraja godine pronaći strateškog partnera. Pronalaženje strateškog partnera stara je ideja za novog ministra, kaže Baotić.

Novi optimizam

Iako je Pevec nakon sastanka s ministrom gospodarstva Đurom Popijačem pokazao optimizam i nastojanje da nađe partnera, Baotić u to sumnja. Da će se Pevec uspjeti spasiti, sumnja i Vladimir Šelebaj Sellier, koji je također kratko vrijeme pokušao tvrtku izvući iz krize.

Štoviše, on je čak medijima plasirao priču da je bračni par pod kontrolom kamatara. Zdravko Pevec je to demantirao te optužio medije da orkestrirano rade na njegovu uništenju.

Sam Baotić priče o kamatarima nije mogao potvrditi. “Ne znam ništa o tome, nije to moj način života”, rekao je Baotić. Tvrdi da će Pevec teško naći strateškog partnera, a optimizam koji je zavladao nakon sastanka s Popijačem tumači kao kupovanje vremena. Prema njegovim riječima, niti jedna od jakih trgovačkih tvrtki koje su bile konkurencija Pevecu nema interesa da uzme tvrtku s velikim dugovima.

Konkurencija jača

- Konkurenciji zbog propasti Peveca raste prodaja. Moje informacije govore o tome da je pad prodaje u Pevecu od čak 70 posto podigao prodaju Bauhausu za čak 36 posto iako im promet u drugim državama zbog krize znatno pada. Tko bi u toj situaciji posezao za kupovanjem tvrtke u problemima, kad im na ruku ide što takav trgovac propada - kaže Baotić.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
08. svibanj 2024 18:31