EKONOMSKI FAKULTET

BIZNIS U SPORTU Sudionici konferencije otkrili tajnu uspjeha Novaka Đokovića

Vlatka Kamenić Jagodić (skroz desno)

Kolika je važnost mentalnog treninga za sportaše, kakvo je stanje u hrvatskoj košarci, na koji način tehnologija mijenja svijet sporta i koja je tajna uspjeha Novaka Đokovića samo su neke od tema koje su se privukle pažnju šire i stručne javnosti na konferenciji Business u sportu. Panel se održao prošle subote na Ekonomskom fakultetu u Zagrebu, u organizaciji Hrvatske studentske asocijacije i Prvog plinarskog društva, a sve uz podršku predsjednice RH Kolinde Grabar Kitarović i gradonačelnika Zagreba Milana Bandića.

Konferenciju je otvorila menadžerica Hrvatskog nogometnog saveza Iva Olivari koja je podijelila svoja najdraža iskustva na poslovnom planu, Igor Čerenšek, izumitelj koncepta Mentalnog treninga, je otkrio koliko je bitna motivacija i osobni razvitak za sportski uspjeh,n a veliko oduševljenje je izazvao dolazak gosta iznenađenja, slavnog hrvatskog košarkaša i predsjednika Hrvatskog košarkaškog saveza Stojka Vrankovića.

Najiščekivaniji panel je ipak bio onaj Aleksandre Radujko, vlasnice i direktorice PR agencije New Media Team te članice UO Fondacije Novak Đoković. Sudionicima konferencije je predočila važnost gledanja unaprijed, a ne osvrtanja na konkurenciju na primjeru velikog tenisača Novaka Đokovića.

Među ostalim predavačima su bili Bruno Krčelić (PPD) i Dorotea Lazanin Jelenc (ENNA grupacija), Vlatka Kamenić Jagodić (HEP), Ivana Mićin (Adidas), Tomislav Rukavina (NK Dinamo), Viktor Vetturelli (Vettureli).

Zanimljivo predavanje održali su i Markoantonio Belinić (KHL Medveščak), Ivan Blažičko, Tomislav Pacak (HNS) i trener PPD- Zagreb Zlatko Saračević. Pričali su o prednostima i nedostatcima sadašnjih i potencijalnih regionalnih liga, dok je kondicijska trenerica Tamara Despot, zajedno sa suradnicima, predstavila utjecaj nove tehnologije na sport.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 00:48