Posao za In2 i Libusoft Cicom

BJELOVAR POSTAJE PRVI POTPUNO DIGITALIZIRANI GRAD U HRVATSKOJ Izračunali su da će službenici biti 30 posto učinkovitiji  

Dario Hrebak
 Ronald Goršić / HANZA MEDIA

Grad Bjelovar potpisuje ugovore s tvrtkama In2 i Libusoft Cicom za provedbu digitalne transformacije, kojom bi već 2019. Bjelovar trebao postati prvi potpuno digitalizirani grad u Hrvatskoj.

Bjelovarski gradonačelnik Dario Hrebak te predstavnici dviju IT tvrtki sutra će predstaviti detalje projekta koji će omogućiti da se gotovo svi poslovni procesi u tom gradu odvijaju bez papira.

Cilj su uštede u poslovanju, tumače, ali i transparentnost trošenja novca, te brži procesi unutar gradske uprave. Očekuje se da će digitalizacija povećati učinkovitost u radu službenika za 30 posto.

Gradska uprava, primjerice, troši oko 900 tisuća listova papira godišnje. "Osim same uštede i ubrzavanja procesa rada, digitalizacija je i podloga za uvođenje novih usluga", kazala nam je Kristina Turković Lovrić, viša stručna suradnica za odnose s javnošću Grada Bjelovara.

Neki od konkretnih poteza digitalizacije Bjelovara su jedinstven IT sustav grada i ustanova, uspostava gradske riznice, iČelnik (uvid građana u poslovanje grada), one stop shop (virtualno plaćanje računa, predaja zahtjeva itd.), eGrad (mogućnost uvida u stanje predanih predmeta), eRačun (mogućnost zaprimanja digitalnih računa putem HP i HT), integracija sa sustavima središnje države, pametno upravljanje prostorom grada…

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
17. svibanj 2022 23:01