PALA ODLUKA

BRITANSKI FOND PREUZIMA VARTEKS Valtegra će za oko pet milijuna eura steći kontrolu nad perjanicom naše tekstilne industrije

 
Varteks
 Boris Kovačev / HANZA MEDIA

Odlukama Glavne skupštine Varteksa, koja je danas održana u Varaždinu, otvorena su vrata britanskom fondu Valtegra da za oko pet milijuna eura stekne kontrolu nad tom varažinskom tekstilnom tvrtkom.

Naime, kako stoji u priopćenju s Glavne skupštine, Valtegri je odobreno stjecanje dionica Varteksa s pravom glasa, bez objavljivanja ponude za preuzimanje. Procjene upućenih govore da bi Valtegra, nakon što se sljedećih tjedana realizira odluka Glavne skupštine o dokapitalizaciji, trebala postati najveći dioničar Varteksa, sa 48,6 posto dionica.

- Valtegra je fond za restrukturiranje, koji se aktivno uključuje i u upravljanje kompanijom. Nije 'lešinarski fond', zanima ga razvoj biznisa u koji ulaže. Time bi se poslovanje Varteksa trebalo potpuno stabilizirati - objašnjava jedan dobar poznavatelj tržišta kapitala.

Iako se danas nisu mogle dobiti podrobnije informacije, čini se da se sadašnji najveći dioničari ne protive odluci o dokapitalizaciji Varteksa, koja će promijeniti i vlasničku strukturu tvrtke. U prilog tome govori i neslužbena informacija da je dosadašnji vodeći dioničar Varteksa Nenad Bakić, koji posjeduje, prema podacima SKDD-a, 17,01 posto dionica, a koji danas nije bio na Glavnoj skupštini, dao punomoć Zoranu Košćecu, predsjedniku Uprave Varteksa, da ga zastupa na Glavnoj skupštini, na kojoj je i amenovana odluka o dokapitalizaciji.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. travanj 2024 07:33