Borba protiv krivotvorenih lijekova

CENTAR ZA KONTROLU U FARMACEUTSKOJ INDUSTRIJI Indijska kompanija ACG Inspection Systems u Hrvatskoj otvara predstavništvo za Europu i Rusiju

Tvrtka Lukaps u Ludbregu
 Tomislav Krišto / HANZA MEDIA

Indijska kompanija ACG Worldwide nastavlja s investicijama u Hrvatskoj, objavili su u utorak, najavivši otvaranje predstavništva za Europu i Rusiju.

"Nakon što je tvrtka ACG Inspection Systems, članica grupacije ACG Worldwide, u travnju ove godine kupila hrvatsku tvrtku IN2trace, članicu IN2 grupe, u Zagrebu će biti otvoren i ured ove indijske kompanije“, objavili su danas u priopćenju.

ACG Inspection Systems je kompanija sa sjedištem u Mumbaiju i uredima u SAD-u, Velikoj Britaniji, Brazilu, Kini i Indoneziji, a u Hrvatskoj će imati predstavništvo za čitavo područje Europe i Rusije.

Kako tumače, akvizicija hrvatske tvrtke IN2trace i njenih naprednih softverskih rješenja osnažit će temelj za proizvodnju, podršku i razvoj ACG Inspection Systemsa u Europi, ekspertizu u serijalizaciji te proširiti ponudu proizvoda za postojeće i nove klijente.

„ACG Worldwide sa svojim je investicijama u Hrvatskoj prisutan već 10 godina kroz tvrtku ACG Lukaps. Od 2007. godine traje kontinuirani proces ulaganja u tehnologiju i ljude; tako je do sada postignuto utrostručenje kapaciteta, a nakon završetka projekta ekspanzije koji je u tijeku, ukupne vrijednosti preko 300 milijuna kuna, kapacitet ACG Lukapsa bit će 10 puta veći u odnosu na kapacitet u momentu akvizicije. S ovim kapacitetima ACG Lukaps zauzet će drugu poziciju na tržištu Europe kao dobavljač vodećih farmaceutskih tvrtki u Europi i Rusiji“, stoji u priopćenju.

Kako se objašnjava, upravo su zahtjevi tržišta Europske unije bili povod za proširenje ACG Inspection Systemsove ponude. Naime, u većini razvijenih država, serijalizacija u farmaceutskoj industriji postat će obvezna zbog sve većeg broja krivotvorenih lijekova na tržištu. Ovaj će se problem minimizirati upravo serijalizacijom, postupkom označavanja svakog originalnog proizvoda jedinstvenim barkodom kojim se može provjeriti njegovo porijeklo. Podršku i partnera u novim tržišnim izazovima, ACGIS je pronašao upravo u hrvatskoj tvrtki.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
07. travanj 2024 09:57