OKREĆU NOVO POGLAVLJE

COCA COLA POČINJE S PROIZVODNJOM ALKOHOLNOG PIĆA Riječ je napitku koji je vrlo popularan među ženama, a ima do 8 posto alkohola!

Ilustracija
 Profimedia, Alamy

Coca-Cola okreće novo poglavlje i počinje proizvoditi svoje prvo alkoholno piće u 130 godina postojanja kompanije, izvještava Business Insider.

Tvrtka trenutno eksperimentira s proizvodnjom popularnog japanskog tipa alkohola, tzv. Chu-Hija, aromatizirane gazirane vode pomiješane s lokalnim alkoholnim pićem zvanim shochu.

- To je konzervirano piće koje sadrži alkohol; tradicionalno se proizvodi s destiliranim pićem shochu i gaziranom vodom s dodatkom neke arome. Nismo još eksperimentirali u kategoriji pića s niskim postotkom alkohola, ali ovo je primjer načina na koji nastavljamo istraživati mogućnosti izvan našeg osnovnog područja proizvodnje – rekao je Jorge Garduño, predsjednik Coca-Cole u Japanu, u svom intervjuu objavljenom na web stranici kompanije.

Chu-Hi uobičajeno sadrži između 3% i 8% alkohola i smatra se alternativom pivi te je posebno popularan među ženama.

Još nije objavljeno kada će novi proizvod stići na tržište, a budući da je ovaj Coca-Colin proizvod namijenjen isključivo za japansko tržište, vrlo se vjerojatno neće globalno proširiti zbog “jedinstvenih i specifičnih” karakteristika japanskog tržišta.

- Coca-Cola je uvijek bila fokusirana na bezalkoholna pića i ovaj je potez skroman eksperiment za specifično područje našeg tržišta – dodao je Garduño.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 18:21