Na putu oporavka

DALEKOVOD Novi projekt u Norveškoj od 35 milijuna eura, a dobili i prvi ugovor u Švedskoj

Zagreb, 090713. Jurisiceva. Hrvatska posta. Predsjednik Uprave Hrvatske poste Alen Premuzak. Foto: Goran Mehkek/CROPIX
Dalekovod nastavlja s oporavkom nakon izlaska iz predstečajne nagodbe, otkrivaju ključni pokazatelji poslovanja u tri kvartala 2017., objavljeni na stranicama Zagrebačke burze.
“Financijska stabilnost je ostvarena kroz aktivnosti na četiri ključna područja, a to su profitabilan rast i razvoj, troškovna učinkovitost, stabilan novčani tok i upravljanje rizicima”, ističe se u konsolidiranom financijskom izvješću koje potpisuje predsjednik Uprave Alen Premužak.
U prva tri kvartala ove godine dobit grupacije je smanjena za 30-ak milijuna kuna u odnosu na isto prošlogodišnje razdoblje te iznosi 14,3 milijuna kuna, što je posljedica jednokratnih stavki prihoda u 2016., dok su im ukupni prihodi veći za 200-tinjak milijuna kuna u odnosu na lani te iznose 1,1 milijardu kuna. Fokusiranost grupe na rast prihoda očituje se u rastu poslovnih prihoda od 24,9 posto u usporedbi s istim prošlogodišnjim razdobljem, pri čemu su prihodi od prodaje porasli za 34,1 posto. Rezultat je to značajnog povećanja aktivnosti kako na domaćem, tako i na inozemnom tržištu, pri čemu se posebno ističu Norveška i Finska. Dalekovod nastavlja ugovarati poslove u inozemstvu, od kojih posebno ističu novi projekt u Norveškoj vrijedan 35 milijuna eura te projekt u Švedskoj vrijedan sedam milijuna eura, koji je osobito važan zbog otvaranja tog tržišta.
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
03. prosinac 2020 15:49