Rezultati njemačkog diva

Deutsche Bank u gubitku 512 milijuna eura, okrivili Trumpovu poreznu reformu

John Cryan, izvršni rirektor Deutsche Bank
 Ralph Orlowski / REUTERS

Najveća njemačka banke završila je prošlu poslovnu godinu s gubitkom, a za to su okrivili nedavnu poreznu reformu američkog predsjednika Donalda Trumpa.

Porezna reforma je kratkoročno nepovoljno utjecala na Deutsche Bank budući da se paralelno s poreznom stopom na dobit smanjila i porezna olakšica vezana vezana za financijske teškoće.

Prema priopćenju, Deutsche Bank poslovala je s neto gubitkom od 512 milijuna eura, dok je u 2016. godini gubitak iznosio 1,4 milijarde eura. Prihodi banke iznosili su 26,4 milijarde eura što je 12 posto manje u odnosnu na prethodnu godinu.

Nepovjerenje investitora rezultiralo je padom dionica za 6,3 posto što je najveći pad od srpnja, prenosi Bloomberg. Investitori su zahtjevali smanjenje troškova, ali iz banke je priopćeno da troškovi prelaze predviđenih 22 milijarde.

Izvršni direktor John Cryan u prošloj godini povećao je kapital, napravio reorganizaciju odjela, postavio osobe zadužene za upravljanje imovinom no ni to nije rezultiralo zadovoljavajućim oporavkom.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
09. svibanj 2024 12:05