Zagrebačka burza

DIONICE AGROKOROVIH KOMPANIJA U SLOBODNOM PADU Nakon što je jutros nastavljeno trgovanje, ulagači se pošto-poto rješavaju dionica Jamnice, Leda...

 
 HANZA MEDIA

Na Zagrebačkoj su burzi u petak u prvih pola sata trgovanja Crobex indeksi pali više od 0,3 posto, pri čemu su najveće gubitnice dionice kompanija iz sastava Agrokora, s padom cijena između 77 i 90 posto.

Crobex indeks bio je oko 10,00 sati u minusu 0,34 posto, na 1.833 boda, dok je Crobex10 skliznuo 0,54 posto, na 1.065 bodova.

Uz promet od oko pola milijuna kuna, većina dionica je pod pritiskom, a najviše su na gubitku dionice kompanija iz sastava Agrokora.

Tako je, uz promet od oko 70 tisuća kuna, cijena Leda pala 85 posto, na 99 kuna.

Dionica Belja pojeftinila je, pak, 77 posto, na 0,99 kuna, uz promet od oko 50 tisuća kuna.

Još je više, oko 90 posto, potonula cijena dionice Jamnice, zaronivši na 1.000 kuna.

Usporedbe radi, početkom godine, prije kulminacije krize u Agrokoru, cijena dionice Jamnice kretala se oko 140.000 kuna. Dionica Leda vrijedila je 11.000, a Belja 23 kune.

U četvrtak je Burza obustavila trgovanje dionicama Agrokorovih kompanija - Leda, Jamnice, Zvijezde, Tiska, Vupika, Belja, Žitnjaka i PIK Vinkovaca – dok se ne objave informacija o okolnostima vezanim uz nacrt strukture nagodbe Agrokora, objavljen u srijedu.

Jutros je, pak, Burza donijela rješenje o nastavku trgovanja tim dionicama.

"Burza smatra da je javnost potpuno i točno informirana o okolnostima vezanim uz nacrt strukture nagodbe vjerovnika te da ulagatelji raspolažu informacijama potrebnim za donošenje investicijskih odluka, odnosno da su se stekli uvjeti za fer i pravično trgovanje, pa su stoga prestali razlozi radi kojih je izrečena mjera privremene obustave trgovine dionicama izdavatelja", objavljeno je jutros na internetskim stranicama Zagrebačke burze.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
23. travanj 2024 16:13