KORAK DO KRAJA

Dogovori s vjerovnicima nisu pomogli: HGspot ipak pred stečajem, dodijeljen stečajnom upravitelju Kamenskog

Kako je tvrtka u neprekidnoj blokadi od lipnja prošle godine, te postoje nenaplaćena potraživanja, veliki su izgledi da stečaj HGspota postaje pitanje dana
 Marin Tironi / CROPIX

Prema službenoj obavijesti koju je predsjednik uprave HGspota Saša Lončar jučer poslao Zagrebačkoj burzi i Hrvatskoj agenciji za nadzor financijskih usluga, HGspot se nalazi na korak do stečaja .

Prema rješenju Trgovačkog suda u Zagrebu, donešenom 5. siječnja, pokrenut je prethodni postupak za utvrđivanje uvjeta za otvaranje stečajnog postupka, te je istim rješenjem za privremenog stečajnog upravitelja imenovan Zdravko Mitak, medijima od prije poznat kao stečajni upravitelj Kamenskog.

Tvrtka je prije dva dana objavila poslovne rezultate za 2011. godinu, po kojima je godinu završila s gubitkom od 21,56 milijuna kuna, dok od kupaca potražuje 20,7 milijuna.

Kako je tvrtka u neprekidnoj blokadi od lipnja prošle godine, te postoje nenaplaćena potraživanja, veliki su izgledi da će u prethodnom postupku biti utvrđeni uvjeti za otvaranje stečajnog postupka, te da stečaj HGspota vjerojatno postaje pitanje dana .

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
24. travanj 2024 20:04