USPJEH: 806 MILIJUNA KN PRIHODA

Đuro Đaković izašao iz krize, u 2012. se očekuje velik uzlet

SLAVONSKI BROD - Sa 806 milijuna kuna prihoda i neto dobiti od 9,3 milijuna kuna Đuro Đaković Grupa , u sklopu koje djeluje sedam tvrtki, napokon je u 2011. izašla iz krize i najavila povratak na razine uspješnosti prije početka gospodarskih neprilika i recesije.

Za usporedbu, godinu dana prije prihod Đure Đakovića bio je 277 milijuna kuna, a završni račun pokazao je gubitak od 51 milijun kuna.

Očekivana stabilizacija

- U odnosu na 2010., prošla je bila puno bolja i sada je definitivno jasno da se vraćamo na razine na kojima smo bili prije 2009. Prošla je bila solidna, ali u ovoj očekujemo još veći rast i naš je plan u 2012. ostvariti prihod od 1,7 milijardi kuna, odnosno dobit od 25 milijuna kuna - rekao je predsjednik Uprave Zdravko Stipetić, koji svoj optimizam temelji na prije ugovorenim, a nerealiziranim poslovima i očekivanoj stabilizaciji u njihovoj branši.

- S obzirom na to da se očekuje stabilizacija na tržištu u našim osnovnim branšama - vagonogradnji i komponentama za energetiku i industrijsku opremu - naš je optimizam temeljen na realnim osnovama. Naravno, tu su otprije ugovoreni poslovi za borbena oklopna vozila s Patrijom i MORH -om, što se nastavlja - istaknuo je Stipetić, kojega raduju i najave nove Vlada o značajnim ulaganjima u energetiku i željeznice.

Novi projekti

- To su naše branše i naš glavni proizvodni program, tako da nas te najave raduju i vjerujemo da će se i za nas naći posla u tim novim projektima - zaključio je Stipetić.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. svibanj 2024 00:51