Najveći u regiji

Erste Card Club preuzima Diners franšize u Srbiji, Makedoniji i Crnoj Gori

 Arhiva

Erste Card Club iz Zagreba će steći 100-postotno vlasništvo nad tvrtkama koje su nositelji franšize Diners Internationala u Srbiji, Makedoniji i Crnoj Gori, a preuzet će ih temeljem kupoprodajnog ugovora koji je u Beogradu potpisan s luksemburškim SKB Capital, izvijestili su u srijedu iz Erstea.

Erste Card Club stekao je vlasništvo nad tvrtkama Diners Club International Belgrade d.o.o. iz Beograda i Diners Club International Mak d.o.o.e.l. iz Skoplja, a posredno i nad kompanijama Diners Club International Montenegro d.o.o. iz Podgorice i DC Travel iz Beograda, navodi se u priopćenju.

U skladu s ugovorom, Erste Card Club preuzima ekskluzivno pravo izdavanja i prihvaćanja Diners Club kartica, odnosno odgovornost za daljnji razvoj Diners Club brenda i budućeg poslovanja na području Srbije, Makedonije i Crne Gore.

Dovršenje transakcije i konačan prijenos poslovnih udjela očekuje se u prvom tromjesečju 2017. godine, nakon ispunjenja formalnopravnih uvjeta iz samog ugovora, kao i ishođenja odobrenja svih regulatornih tijela, napominje se u priopćenju Erstea.

"Kao najveći izdavatelj u regiji, Erste Card Club će na tržište Srbije, Crne Gore i Makedonije donijeti nova platna rješenja iz Diners Club palete proizvoda i time obogatiti ponudu franšiza u ove tri zemlje. Prednosti spajanja franšiza na regionalnoj razini, kao i veliki potencijal za proširenje poslovnih mogućnosti i uspjeha, osjetit će svi sudionici u poslovanju franšize, kao i naši partneri", navode iz Erstea.

Erste Card Club sa sjedištem u Zagrebu je kartičarska kuća s više od 550 tisuća izdanih kreditnih kartica u Hrvatskoj, Bosni i Hercegovini i Sloveniji. Dio je bankarske grupacije Erste Group i partnera Steiermaerkische Sparkasse iz Graza. Osim franšize Diners Cluba u Hrvatskoj, Erste Card Club je vlasnik i Diners Club franšize u BiH i Sloveniji, a prisutan je i na tržištima Mađarske, Bugarske i Rumunjske u segmentu prihvata kartica.

Erste je franšizu Diners Club Internationala preuzeo 2007. godine, kupnjom tvrtke Diners Club Adriatic d.d., osnovanog još 1969. godine, za približno 150 milijuna eura.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
06. svibanj 2024 01:52