Kako zadržati mlade IT-evce

Fina dodjeljuje 20 stipendija za studente informatičkih smjerova, a nudi im i praksu

 Tomislav Krišto / CROPIX

Financijska agencija (Fina) izvijestila je u ponedjeljak da raspisuje natječaj za dodjelu do 20 studentskih stipendija za područje informacijske tehnologije (IT), u mjesečnom iznosu od 3.000 kuna neto i u trajanju od godine dana.

Fina će dobitnicima stipendije omogućiti i obavljanje studentske stručne prakse i izrade diplomskog rada te, sukladno potrebama, omogućiti i zapošljavanje po završetku studija, uz mogućnost usavršavanja i profesionalnog razvoja te suradnju s vrhunskim stručnjacima.

Na natječaj se mogu prijaviti redoviti studenti i studentice 2. godine diplomskog studija, s Fakulteta elektrotehnike i računarstva - profil Obradba informacija, Telekomunikacije i informatika, Programsko inženjerstvo i informacijski sustavi, Računalno inženjerstvo; s Fakulteta organizacije i informatike - smjer Informacijsko i programsko inženjerstvo, Organizacija poslovnih sustava, Baze podataka i baze znanja, s Prirodoslovno-matematičkog fakulteta: smjer Primijenjena matematika, Računarstvo i matematika i Tehničko veleučilište u Zagrebu - smjer Informatika i Računarstvo.

Prijave s potrebnom dokumentacijom, zainteresirani studenti mogu poslati od 14. do 24. studenog na e-mail adresu Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite., a sve informacije o kriterijima, sadržaju prijave te obvezama stipendista mogu se naći na Fininoj internetskoj stranici www.fina.hr.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
21. siječanj 2022 09:22